Ficatei a la Aryana

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg ficatei de pasare
  • 1 kg cartofi
  • 2 cepe medii
  • 1 cutie ciuperci
  • sare
  • ulei
  • piper
  • delikat

Mod de preparare

Se curata cartofii si se taie cuburi. Se pun la fiert cu putina sare.

Ficateii se pun si ei la fiert separat.

Taiem ceapa juliene si o punem la calit. Dupa ce s-a calit ceapa adaugam ciupercile din conserva si tinem pe foc mic inca 2 minute (adaugam condimentele).

Dupa ce s-au fiert, asezam cartofii intr-un vas termorezistent, ficateii ii calim putin pe rand si ii adaugam si pe acestia peste cartofi, dupa care adaugam si ceapa si ciupercile, impreuna cu sosul pe care acestea si le-au lasat. (Mentionez: nu uleiul in care am prajit ficateii, ci sosul produs de ceapa si ciuperci).

Bagam la cuptor max 10 minute (cuptorul sa fie incins). Presaram verdeata.

Pofta buna!
Se serveste ca fel secundar, de preferabil cu un pahar de vin rosu sec sau demisec.
Sper sa va incante papilele gustative.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc