Fasolea o punem de cu seara la inmuiat in apa rece.
Carnea o prajim pana se rumeneste pe untura. Dupa ce sunt prajite le scoatem deoparte si calim in untura ramasa ceapa si usturoiul taiat marunt. Luam deoparte ceapa calita, adaugam boiaua, amestecand bine si apoi condimentam cu sare, piper. Fasolea strecurata de apa o adaugam la ceapa condimentata si le amestecam.
Intr-o oala de lut asezam o parte din fasolea condimentata, peste ea asezam bucatile de carne prajita apoi acoperim cu restul de fasole ramasa. Peste turnam apa cat sa acopere bine carnea si fasolea (cu 2 degete sa treaca deasupra apa) mai condimentam cu un pic de sare, piper macinat si cimbru, acoperim oala cu capac si dam totul la cuptor pana se inmoaie carnea si fasolea (la mine a durat circa 2 h. 30 min).
Se serveste fierbinte acompaniat de muraturi si ... un pahar cu vin rece de casa.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraSa le spunem briose foarte gustoase si usor mai dietetice.....merita probate.
Briose cu branzeturi si seminteO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii