Ingrediente
● 600g carnati proaspeti sau afumati |
● 250 g fasole uscata, alba, cu bobul foarte mare |
● 3-4 rosii |
● 1-2 cepe |
● 2-3 catei de usturoi |
● 1 frunza de dafin |
● 1 legatura (un fir mai ramuros) de cimbru sau tarhon (se poate folosi si uscat) |
● 3-4 cuisoare |
● 40-50g unt (ulei) |
● sare, piper |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
2h:30min
Alegeti, spalati si acoperiti cu apa fasolea boabe si lasati-o pana a doua zi la inmuiat. Apoi, scurgeti-o.
Puneti fasolea intr-o cratita, turnati apa rece pana se acopera si lasati-o sa se albeasca timp de 30 min. , prin fierbere la foc mic.
Dati repede intr-un clocot rosiile, apoi curatati-le de coaja. Tocati marunt ceapa.
In jumatate din cantitatea de unt incins, caliti la foc foarte slab ceapa, pana devine lucioasa.
Adaugati in acest moment fasolea scursa, rosiile, usturoiul tocat marunt, dafinul, cimbrul si cuisoarele. Sarati si piperati. Turnati putina apa calda, cat sa acopere fasolea si lasati sa fiarba la foc foarte mic, in clocote mici, timp de 1 ora.
Intepati carnatii cu o furculita si aranjati-i peste fasole.
Acoperiti vasul si lasati sa fiarba inabusit inca 30 min sau pana ce fasolea este facuta.
Adaugati restul de unt si serviti imediat.
Fierberea lenta si prelungita, da savoare fasolei, totusi aveti grija sa nu o lasati sa fiarba prea mult.
Daca v-a ramas fasole, se poate pune la congelator.
Sau puteti face un piure cu mixerul, sa-i adaugati putina apa, obtinand astfel o supa gustoasa. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Fasole Alba Taraneasca Ca in Ardeal" nu uita sa ii faci un review.
Puneti fasolea intr-o cratita, turnati apa rece pana se acopera si lasati-o sa se albeasca timp de 30 min. , prin fierbere la foc mic.
Dati repede intr-un clocot rosiile, apoi curatati-le de coaja. Tocati marunt ceapa.
In jumatate din cantitatea de unt incins, caliti la foc foarte slab ceapa, pana devine lucioasa.
Adaugati in acest moment fasolea scursa, rosiile, usturoiul tocat marunt, dafinul, cimbrul si cuisoarele. Sarati si piperati. Turnati putina apa calda, cat sa acopere fasolea si lasati sa fiarba la foc foarte mic, in clocote mici, timp de 1 ora.
Intepati carnatii cu o furculita si aranjati-i peste fasole.
Acoperiti vasul si lasati sa fiarba inabusit inca 30 min sau pana ce fasolea este facuta.
Adaugati restul de unt si serviti imediat.
Fierberea lenta si prelungita, da savoare fasolei, totusi aveti grija sa nu o lasati sa fiarba prea mult.
Daca v-a ramas fasole, se poate pune la congelator.
Sau puteti face un piure cu mixerul, sa-i adaugati putina apa, obtinand astfel o supa gustoasa. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Fasole Alba Taraneasca Ca in Ardeal" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany