Fasole Alba Taraneasca Ca in Ardeal

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -600g carnati proaspeti sau afumati
  • -250 g fasole uscata, alba, cu bobul foarte mare
  • -3-4 rosii
  • -1-2 cepe
  • -2-3 catei de usturoi
  • -1 frunza de dafin
  • -1 legatura (un fir mai ramuros) de cimbru sau tarhon (se poate folosi si uscat)
  • -3-4 cuisoare
  • -40-50g unt (ulei)
  • -sare, piper

Mod de preparare

Alegeti, spalati si acoperiti cu apa fasolea boabe si lasati-o pana a doua zi la inmuiat. Apoi, scurgeti-o.

Puneti fasolea intr-o cratita, turnati apa rece pana se acopera si lasati-o sa se albeasca timp de 30 min. , prin fierbere la foc mic.
Dati repede intr-un clocot rosiile, apoi curatati-le de coaja. Tocati marunt ceapa.

In jumatate din cantitatea de unt incins, caliti la foc foarte slab ceapa, pana devine lucioasa.

Adaugati in acest moment fasolea scursa, rosiile, usturoiul tocat marunt, dafinul, cimbrul si cuisoarele. Sarati si piperati. Turnati putina apa calda, cat sa acopere fasolea si lasati sa fiarba la foc foarte mic, in clocote mici, timp de 1 ora.

Intepati carnatii cu o furculita si aranjati-i peste fasole.
Acoperiti vasul si lasati sa fiarba inabusit inca 30 min sau pana ce fasolea este facuta.

Adaugati restul de unt si serviti imediat.
Fierberea lenta si prelungita, da savoare fasolei, totusi aveti grija sa nu o lasati sa fiarba prea mult.

Daca v-a ramas fasole, se poate pune la congelator.
Sau puteti face un piure cu mixerul, sa-i adaugati putina apa, obtinand astfel o supa gustoasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa