Dovlecel Evantai

Complexitate
redusa
Dovlecel Evantai

Ingrediente

  • 3 buc pulpa de pui dezosata
  • 2-3 dovlecei
  • 3-4 rosii
  • sare dupa gust
  • ulei cat vreti sa folositi pentru mujdei
  • 1 capatana de usturoi
  • marar dupa gust
  • 2 felii de cascaval
  • cascaval ras dupa preferinta
  • rosii pentru decor

Mod de preparare

Carnea se spala, se dezoseaza, se bate, se pune sare pe ea si se pune pe gratar. Se prajeste bine.

Intre timp se spala dovleceii si rosiile. Dovleceii se feliaza dar nu de tot ci pana aproape de codita, se sareaza fiecare felie si se pun cu codita in sus pe o farfurie sa se scurga. Rosile se feliaza, se aseaza si ele pe farfurie.

Carnita, dupa ce este gata, se feliaza si ea. Se face mujdeiul de usturoi cam asa... se curata usturoiul se piseaza cu un cutit apoi se toaca, se adauga sare se amesteca bine, apoi se adauga tot cate putin ulei si se freaca pana se face ca o pasta si isi mareste volumul... daca doriti adaugati si apa p[entru a mai subtia mujdeiul.

Deci feliile de carne se stropesc din belsug cu usturoi, se aseaza intre feliile de dovlecei. Se aranjeaza si felii de rosii intre ele si apoi se prind cu un betisor de lemn. Se aseaza in tava cu putin ulei si se dau la cuptor. Inainte de a se pune in cuptor se mai stropesc cu mujdei

Se acopera cu o folie de aluminiu (sa aveti grija sa nu atinga folia mancarea) si se da la cuptor. Cand incep sa miroase tare de tot, se scoate folia, se mai tin la cuptor vreo 10 -15 minute apoi se scot. Feliile de cascaval se aseaza intre feliile de dovlecei si se presara si deasupra cateva firicele de cascaval. Se presara si marar si mujdei de usturoi daca mai doriti. Se decoreaza cu rosii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
4
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Desert cosulete cu crema de vanilie si fragi din dulceata
Bucataras.RO

Desert cosulete cu crema de vanilie si fragi din dulceata

Îmi place foarte mult crema de vanilie, mai ales când îi asociez fragii din dulceață, așa că am făcut...

Desert cosulete cu crema de vanilie si fragi din dulceata
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos gorgonzola și mușchi de vită citeste mai mult
Paste cu sos gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!