Dovlecel Evantai

Complexitate
redusa
Dovlecel Evantai

Ingrediente

  • 3 buc pulpa de pui dezosata
  • 2-3 dovlecei
  • 3-4 rosii
  • sare dupa gust
  • ulei cat vreti sa folositi pentru mujdei
  • 1 capatana de usturoi
  • marar dupa gust
  • 2 felii de cascaval
  • cascaval ras dupa preferinta
  • rosii pentru decor

Mod de preparare

Carnea se spala, se dezoseaza, se bate, se pune sare pe ea si se pune pe gratar. Se prajeste bine.

Intre timp se spala dovleceii si rosiile. Dovleceii se feliaza dar nu de tot ci pana aproape de codita, se sareaza fiecare felie si se pun cu codita in sus pe o farfurie sa se scurga. Rosile se feliaza, se aseaza si ele pe farfurie.

Carnita, dupa ce este gata, se feliaza si ea. Se face mujdeiul de usturoi cam asa... se curata usturoiul se piseaza cu un cutit apoi se toaca, se adauga sare se amesteca bine, apoi se adauga tot cate putin ulei si se freaca pana se face ca o pasta si isi mareste volumul... daca doriti adaugati si apa p[entru a mai subtia mujdeiul.

Deci feliile de carne se stropesc din belsug cu usturoi, se aseaza intre feliile de dovlecei. Se aranjeaza si felii de rosii intre ele si apoi se prind cu un betisor de lemn. Se aseaza in tava cu putin ulei si se dau la cuptor. Inainte de a se pune in cuptor se mai stropesc cu mujdei

Se acopera cu o folie de aluminiu (sa aveti grija sa nu atinga folia mancarea) si se da la cuptor. Cand incep sa miroase tare de tot, se scoate folia, se mai tin la cuptor vreo 10 -15 minute apoi se scot. Feliile de cascaval se aseaza intre feliile de dovlecei si se presara si deasupra cateva firicele de cascaval. Se presara si marar si mujdei de usturoi daca mai doriti. Se decoreaza cu rosii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat
2
Conserve, muraturi

Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat

Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat
Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna
3
Conserve, muraturi

Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna

Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna
Chec cu Cacao Pufos
4
Dulciuri

Chec cu Cacao Pufos

Chec cu Cacao Pufos
Parteneri
Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească
Bucataras.RO

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

Ciorba de cartofi cu afumătură este una dintre cele mai gustoase din bucătăria românească tradițională....

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura