Dovlecei cu Beshamel ( Kousa Bil Bechamel) - Egipt

Postat pe: 30-03-2015
(0)

Ingrediente

Ingrediente:
5-6 dovlecei mici (10 cm) taiati felii usor in diagonala (cum se taie salamul)
300 gr carne de vita tocata
1 ceapa (verde mare cu tot cu frunzele verzi) 1 lingura de ulei
1 lingura cu suc de rosii gros
cu pulpa (passata) sare
piper
1 virf de cutit de coriandru macinat
1 virf de cutit de chimen macinat
1 virf de cutit de scortisoara macinata
putin cardamom macinat (doar semintele negre)
nucsoara macinata (un praf)
Pentru sos beshamel:
500 ml lapte
1 lingura de faina
50 g unt
1 virf de cutit cu nucsoara rasa
sare

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Am pus intr-o tigaie carnea cu ceapa tocata, un praf de sare si uleiul sa se inabuse la foc mic, amestecind din cind in cind. Cind carnea si-a schimbat culoarea am adaugat sosul de rosii si condimentele. Am mai lasat-o citeva minute pe foc si apoi am rasturnat-o intr-o farfurie /castron.

Am spalat dovleceii si le-am taiat capetele, erau mici si delicati, deci nu a fost nevoie sa le curat coaja sau semintele. I-am taiat in felii oblic ca sa iasa mai mari. Apoi i-am pus in tigaia in care am pregatit carnea, fara ulei, doar ce mai ramasese in tigaie si cu putina sare. I-am inabusit cu capacul pus si amestecind din cind in cind pina cind erau moi cam pe jumatate facuti.

Am pregatit sosul bechamel: in cratita am pus untul sa se topeasca si apoi faina, am amestecat bine si am varsat laptele amestecind bine sa nu se faca cocoloase, apoi la foc mic am fiert sosul amestecind mereu pina cind s-a ingrosat putin (nu foarte mult). Daca vreti mai mult beshamel puteti face cantitate dubla (in multe retete se vede stratul mul mai gros, eu am facut pe gustul nostru cu strat mai mic de sos). Cind era gata am adaugat un praf de nucsoara macinata si am amestecat bine.

Am incalzit cuptorul la 180-200°c si am uns tava cu putin ulei. Am pus un strat de dovlecei (cine vrea poate face ca la musaca doua straturi cu carnea la mijloc), am rasturnat carnea si apoi desupra sosul de bechamel.

Am pus tava la cuptor si am copt la 180°c cca 30-40 minute. Cind sunt gata mai lasati exact ca si la lasagna sau musaca sa se raceasca citeva minute (5-10) inainte sa taiati felii si sa serviti.
Acesti dovlecei cu carne si sos beshamel seamana foarte bine cu o musaca greceasca
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Dovlecei cu Beshamel ( Kousa Bil Bechamel) - Egipt" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Dovlecei cu Beshamel ( Kousa Bil Bechamel) - Egipt