Ingrediente
● 1kg carne de miel |
● 250 gr cus-cus |
● 250 ml apa clocotita cu un praf de sare |
● putin unt |
● 2-3 morcovi, |
● 2-3 cartofi |
● un dovlecel micut |
● 1 ingura de boia de ardei dulce, putin piper, o foaie de dafin |
● 2- 3 cepe |
● 50 ml ulei |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h
Se fierbe carnea de miel (cam de trei sferturi), impreuna cu morcovii, 2 cepe, cartofii, dovlecelul (legumele se pun intregi si se scot cand s-au fiert).
Se prepara aparte cus-cus-ul : in 250 ml de apa cu un praf de are clocotita ( se opreste focul) si de pune cus- cus-ul ( care este un fel de gris dar mai mare), si se acopera vasul. Se lasa aparte pentru ca se coace singur. Dupa 3 minute, este gata, se amesteca cu o fuculita si se pune un cubulet de unt (dupa gust).
Intr-o tigaie se pune uleiul la incalzit si se pune ceapa care a ramas, tocata sa se inmoaie putin, se adauca carnea de miel sa se rumeneasca putin, apoi se adauga supa rezultata de la fiertul carnii impreuna cu legumele astfel cat sa acopere carnea, se adauga boiaua, un praf de piper, foaia de dafin si se lasa la fiert la foc potrivit pana cand se fragezeste bine carnea si scade sosul la jumatate.
Se serveste serveste in farfurie puse intr-o parte 2-3 linguri de cus-cus, carne cu sos alaturi si legumele taiate dupa preferinta.
Este o mancare tipic araba pe care eu am mancat-o in Melilla ( nordul Africii), facuta de o fata din Maroc, si la intoarcere am incercat-o si eu acasa. Este foarte buna.
Arabii obisnuiesc sa o manance in fiecare vineri (dupa religia lor ) si numai cu mana. Eu prefer sa folosesc tacamuri.
Poate fi acompaniata de un vin rosu sau rozé. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Cus cu carne de miel" nu uita sa ii faci un review.
Se prepara aparte cus-cus-ul : in 250 ml de apa cu un praf de are clocotita ( se opreste focul) si de pune cus- cus-ul ( care este un fel de gris dar mai mare), si se acopera vasul. Se lasa aparte pentru ca se coace singur. Dupa 3 minute, este gata, se amesteca cu o fuculita si se pune un cubulet de unt (dupa gust).
Intr-o tigaie se pune uleiul la incalzit si se pune ceapa care a ramas, tocata sa se inmoaie putin, se adauca carnea de miel sa se rumeneasca putin, apoi se adauga supa rezultata de la fiertul carnii impreuna cu legumele astfel cat sa acopere carnea, se adauga boiaua, un praf de piper, foaia de dafin si se lasa la fiert la foc potrivit pana cand se fragezeste bine carnea si scade sosul la jumatate.
Se serveste serveste in farfurie puse intr-o parte 2-3 linguri de cus-cus, carne cu sos alaturi si legumele taiate dupa preferinta.
Este o mancare tipic araba pe care eu am mancat-o in Melilla ( nordul Africii), facuta de o fata din Maroc, si la intoarcere am incercat-o si eu acasa. Este foarte buna.
Arabii obisnuiesc sa o manance in fiecare vineri (dupa religia lor ) si numai cu mana. Eu prefer sa folosesc tacamuri.
Poate fi acompaniata de un vin rosu sau rozé. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Cus cu carne de miel" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 10.12.2007 21:15:17