Creierul se curata de pielite, si se pune la fiert in apa cu sare si cu putin otet (cca . 1/2 ling.) aproximativ 10 minute. Se scoate apoi din apa ,se lasa la racit si la scurs si se taie marunt.
Ceapa se taie marunt si se caleste pe unt cateva minute si se adauga apoi creierul taiat lasandu-l inca 2 minute pe foc se sareaza dupa gust.
Se unge un vas cu putin rama si compozitia de mai sus o asezam in vas si punem deasupra smantana si apoi cascavalul ras. Se da totul la cuptor ptr 15 minute. (cuptorul se incalzeste inainte).
Se poate servi cu cuburi de paine prajite in putin unt ,in care zdrobim 1 catel de usturoi si codimentam cu sare. Se poate adauga pe farfurie si un surplus de smantana sau chiar si un sos cu hrean.
PS. De obicei fac acest fel ,cand pregatesc creier pane , si atunci imi raman o gramada de bucatele mici de creier.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii