Ingrediente

2 piepti de pui
feliati si batuti ca ptr snitele
1 cana de apa cu cous-cous (boabe mari)
7-8 florete broccoli
morcovi (dupa dorinta)
sare
piper
sos soia (optional)
busuioc uscat dupa dorinta
ulei pentru uns gratarul (plita, tigaie)
1-2 catei de usturoi (optional)
ulei de coconut (vegetal, masline)
vegeta (cine vrea)

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Se pune pe foc o oala cu apa si sare si putin ulei. Pana incepe sa fiarba apa se feliaza carnea de pui si se bate, se sareaza si se pipereaza dupa gust. In alta oala se pune apa si o sita deasupra (daca nu aveti steamer sau daca aveti o cantitate mai mica de legume si nu vreti sa folositi aparatul ptr asta).

Cand apa incepe sa fiarba se pune in sita morcovii taiati bucati de 2 cm lungime si floretele de broccoli, se pune capac si se lasa la abur pana sant destui de moi morcovii.

Intre timp apa sarata incepe sa fiarba, se pune cous-cous-ul si vegeta (cine foloseste) si se fierbe 7 minute.

La sfarsit se adauga busuiocul (daca folositi) usturoiul, piper. Se ia de pe foc, se strecoara. Se tine cous-cous-ul la cald.

Se pregateste plita electrica (se poate folosi tigaie de teflon, sau tigaie /gratar), se unge cu ulei (eu am folosit ulei de coconut), se pun feliile de carne. Se prajesc pe o parte si pe alta, pana devin aurii, se scot pe o farfurie.

Cous-cous-ul se pune intr-o tigaie, se pune putin sos de soia peste el, se amesteca (la cald ptr 1 minut). Se aseaza pe o farfurie 2 linguri de cous-cous, 2 feliute de carne si cateva legume fierte la aburi.

O mancare destul de usoara, nu prea calorica usor de facut si rapida.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Cous-cous" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

pupi
•  18.03.2013 18:11:44

Multumesc Bia...imi place sa pregatesc sub forma asta...ceva foarte asemanator facea bunica mea

biaskitchen
•  18.03.2013 13:36:33

5 * !
O reteta foarte sanatoasa ,mai ales ca ai folosit uleiul de nuca de cocos. Felicitari!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Cous-cous