Puneti la fiert cartofii in coaja, in apa sarata. Scurgeti, lasati la racit, curatati de coaja si feliati rondele. Presarati feliile de cotlet cu sare si piper.
Dati-le la cuptor intr-o tava, unsa cu 2 linguri ulei diluat cu 3 linguri apa, la foc potrivit, intorcandu-le, pana sunt facute si frumos rumenite. Scoateti-le din tava si pastrati-le la cald.
Intre timp, dizolvati faina in 2 linguri de lapte rece si caliti-o putin in restul de ulei incins. Stingeti cu laptele ramas si fierbeti la foc mic 15 min, amestecand continuu, cu o spatula de lemn.
Lasati la racit si inglobati apoi galbenusul, cartofii fierti si feliati, sarea, piperul si nucsoara necesara.
Tapetati cu pesmet tava in care s-au inabusit cotletele, turnati amestecul cu cartofi, apoi repartizati deasupra, uniform, smantana si cascavalul ras.
Dati la cuptor, la foc potrivit, 30 min, sa se gratineze.
Portionati si serviti cat este cald alaturi de feliile de cotlet.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii