Ingrediente
● 1 cotlet dezosat ( cam de 1,4 kg) |
● 15 ficatei de pui |
● 2 fire de cabanos |
● 1 dovlecel mic |
● 1 morcov |
● 1 ardei galben |
● 1 ardei kapia mic |
● 4 crengute de rosii cherry |
● 3 catei de usturoi |
● sare |
● piper |
● boia de ardei dulce |
● 1 varf de lingurita cu cimbru uscat |
● 1/2 de cana cu vin rosu |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
2h:20min
Spalam cotletul si il tamponam cu un servet de bucatarie.
Ficateii ii tinem 10 minute in apa pentru a mai iesi sangele, apoi ii scurgem bine.
Curatam dovlecelul, il taiem felii rotunde, decojim morcovul si il facem rondele.
Ardeiul galben, kapia ii spalam si ii taiem tot pe rotund, dar scuturam semintele.
Rosiile cherry le spalam, usturoiul il curatam.
Cu ajutorul unui cutit cu lama mai lunga, facem o taietura pe lungimea cotletului, in mijloc, si infingem cabanosul.
Deasupra cotletului facem mici crestaturi in care bagam ficateii si cateii de usturoi.
Intr-un vas yena asezam bucatile de ardei galben, kapia, morcovul, feliile de dovlecei si cateva rosii cherry.
Le condimentam cu sare si piper.
Cotletul impanat il presaram cu sare, piper, boia dulce si cimbrul uscat, apoi il asezam peste legume.
Intr-un bol amestecam vinul, cu 1/2 cana cu apa, sare, piper si il turnam in vas.
In jurul carnii punem crengute cu rosii cherry si restul de ficatei (pentru ca mie mi-au ramas si am zis sa ii folosesc si pe acestia).
Acoperim vasul cu capacul sau, il introducem in cuptor, pe care il si aprindem.
Reglam o temperatura potrivita, lasam cotletul acoperit pentru 90-100 de minute.
Dupa acest timp, scoatem capacul, stropim cu zeama din vas carnea si o mai lasam acolo cam 25 de minute, timp in care mai deschidem usa cuptorului si mai stropim cotletul.
Cand este gata, il scoatem si il lasam putin sa se racoreasca.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Cotlet de porc impanat cu ficatei si cabanos, pe pat de legume" nu uita sa ii faci un review.
Ficateii ii tinem 10 minute in apa pentru a mai iesi sangele, apoi ii scurgem bine.
Curatam dovlecelul, il taiem felii rotunde, decojim morcovul si il facem rondele.
Ardeiul galben, kapia ii spalam si ii taiem tot pe rotund, dar scuturam semintele.
Rosiile cherry le spalam, usturoiul il curatam.
Cu ajutorul unui cutit cu lama mai lunga, facem o taietura pe lungimea cotletului, in mijloc, si infingem cabanosul.
Deasupra cotletului facem mici crestaturi in care bagam ficateii si cateii de usturoi.
Intr-un vas yena asezam bucatile de ardei galben, kapia, morcovul, feliile de dovlecei si cateva rosii cherry.
Le condimentam cu sare si piper.
Cotletul impanat il presaram cu sare, piper, boia dulce si cimbrul uscat, apoi il asezam peste legume.
Intr-un bol amestecam vinul, cu 1/2 cana cu apa, sare, piper si il turnam in vas.
In jurul carnii punem crengute cu rosii cherry si restul de ficatei (pentru ca mie mi-au ramas si am zis sa ii folosesc si pe acestia).
Acoperim vasul cu capacul sau, il introducem in cuptor, pe care il si aprindem.
Reglam o temperatura potrivita, lasam cotletul acoperit pentru 90-100 de minute.
Dupa acest timp, scoatem capacul, stropim cu zeama din vas carnea si o mai lasam acolo cam 25 de minute, timp in care mai deschidem usa cuptorului si mai stropim cotletul.
Cand este gata, il scoatem si il lasam putin sa se racoreasca.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Cotlet de porc impanat cu ficatei si cabanos, pe pat de legume" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany