Preparare :
Costitele le portionam si le crestam un pic apoi le saram si le piperam din abundenta . Ceapa o curatam , spalam si o taiem marunt. Slanina o taiem bastonase .
Frunzele de varza le curatam de vanele mai mari si le spalam sub jet de apa rece .
Costitele condimentate le prajim pe ambele parti in cele 2 linguri untura incinsa . Le scoatem deoparte si le lasam la racorit . Daca frunzele de varza nu sunt suficient de mari incat sa putem inveli costitele le vom pune tot cate doua. Fiecare bucata de costita rumenita o invelim bine in frunza de varza murata. Le asezam deoparte si intr-un vas mai adanc punem bucatile de slanina afumata la topit. In unturica lasata de aceasta punem la calit ceapa taiata marunt. Adaugam 1 lingurita boia dulce , piper dupa gust si stingem totul cu 250 ml apa.Acum adaugam si 1 cub de supa si lasam sa dea un clocot . In acest sos asezam bucatile de costite invelite in varza , si mai adaugam apa cat sa se intrezareasca ca niste insulite bucatile invelite in varza . Condimentam cu 1 lingurita cimbru ,acoperim vasul cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic pana costita e bine inmuiata. Daca mai e nevoie se mai poate adauga apa. La sfarsit va ramane un pic de sos.
Aceste costite se vor servi cu pireu de cartofi impreuna cu sosul in care au fiert si putem adauga dupa gustul fiecaruia ca surplus smantana.
Pofta Buna !!!
Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...
Fasole la ceaun - o mancare reconfortantaE primul Dobos pe care il fac si l-am facut la cererea unor prieteni care au fost foarte multumiti de el. Nu vroiam sa il...
Tort Dobos (mic)O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii