Ingrediente
● 1kg carne de pui (cu os) |
● 4 linguri (cu varf) cu faina |
● 1+1 ceapa |
● 2 morcovi |
● 4 linguri cu smantana groasa |
● 300ml lapte dulce |
● 100ml ulei |
● patrunjel verde |
● sare dupa gust |
● piper alb (proaspat macinat) |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
30min
Carnea se parleste si se spala in cateva ape reci.
Se pune la fiert impreuna cu o ceapa intreaga si morcovii, in apa sarata.
Se curata spuma cat mai des si cand carnea este pe 3/4 fiarta, se scoate din oala, se sterge cu un prosop de hartie si se pune la prajit in ulei bine incins - numai cat sa faca putina crusta si sa se rumeneasca usor.
Intre timp, strecuram supa, pastram morcovii si aruncam ceapa.
Apoi, tocam marunt cealalta ceapa si o inabusim cu o lingura de ulei si o cescuta de supa. Cand ceapa devine sticloasa, adaugam faina desfacuta in laptele amestecat cu smantana. Daca este necesar mai adaugam supa de carne.
Fierbem sosul (amestecand foarte des) aprox. 10 minute.
Potrivim de sare, presaram piper alb (proaspat macinat) si carnea prajita. Fierbem impreuna inca 5 minute.
Servim cu patrunjel tocat marunt si un botz de mamaliga sau decorata cu morcovul alaturi de care a fiert in supa.
Pofta buna! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Ciulama de Pui" nu uita sa ii faci un review.
Se pune la fiert impreuna cu o ceapa intreaga si morcovii, in apa sarata.
Se curata spuma cat mai des si cand carnea este pe 3/4 fiarta, se scoate din oala, se sterge cu un prosop de hartie si se pune la prajit in ulei bine incins - numai cat sa faca putina crusta si sa se rumeneasca usor.
Intre timp, strecuram supa, pastram morcovii si aruncam ceapa.
Apoi, tocam marunt cealalta ceapa si o inabusim cu o lingura de ulei si o cescuta de supa. Cand ceapa devine sticloasa, adaugam faina desfacuta in laptele amestecat cu smantana. Daca este necesar mai adaugam supa de carne.
Fierbem sosul (amestecand foarte des) aprox. 10 minute.
Potrivim de sare, presaram piper alb (proaspat macinat) si carnea prajita. Fierbem impreuna inca 5 minute.
Servim cu patrunjel tocat marunt si un botz de mamaliga sau decorata cu morcovul alaturi de care a fiert in supa.
Pofta buna! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Ciulama de Pui" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
green_delilah
• 21.10.2010 19:13:45
foarte frumos arata si este foarte frumos decorata, felicitari! acum am pus si eu carnea la fiert abia astept sa vad ce o sa iasa :) spor in continuare!
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 22.04.2010 11:27:02
am gatit si eu acesta reteta.
GUSTOASA!!!!!!!!
DOAR CA IN LOC DE PATRUNJEL AM PUS MARAR.