Ciulama de Iepure la Ceaun

Postat pe: 11-01-2010
(0)

Ingrediente

Iepure-2 buc
Ceapa-3 buc
Morcov-3 buc
Telina-1 buc
Patrunjel radacina-2 buc
Ciuperci proaspete-1 kg
Masline verzi rondele
Vin alb-500 ml
Ulei-300 ml
Unt-200 g
Faina-4 linguri
Lapte-1 l
Sare
Piper
Vegeta
Usturoi-2-3 catei
Frunze patrunjel
Rozmarin

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h:30min
ETAPA 1:
Se taie iepurele si se portioneaza in bucati potrivite. In ceaun se incinge uleiul si se pun bucatile de iepure impreuna cu ceapa si usturoiul la prajit timp de aproximativ 10 minute. Se rade morcovul, telina, patrunjelul pe razatoarea mare si se introduc in ceaun. Se calesc un pic cu ceapa si iepurele dupa care se adauga vinul si se lasa sa se inabuseasca timp de 2 minute.

Se adauga apa fierbinte si se lasa la fiert pana se fierbe carnea. Spre final se adauga ciupercile taiate felii, impreuna cu maslinele si se asezoneaza cu sare, piper, vegeta, rozmarin si frunze de parunjel.

ETAPA 2
Se pune untul la topit intr-o cratita si se aduga faina pana se incorporeaza. Se adauga cate putin lapte fiert si se amesteca ca la maioneza pana se incorporeaza tot laptele. Sosul rezultat se adauga in ceaun putin cate putin, amestecandu-se permanent. Se mai da un clocot si se serveste cald cu mamaliguta.

Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Ciulama de Iepure la Ceaun" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ciulama de Iepure la Ceaun