Ingrediente
● carne de vita sau porc (macra) |
● conopida |
● 4-5 cartofi de marimea unui pumn |
● vin rosu sec |
● un pahar cu ulei de masline |
● sare piper |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
40min
Intr-un castron punem un pahar cu vin si adaugam carnea sa se marineze cam o ora apoi, intr-o cratita de teflon sau o tigaie adanca punem uleiul sa se incinga.
Apoi adaugam bucatile de carne si le rumenim putin la foc potrivit, le scoatem si le punem intr-o farfurie pe servete de hartie ca sa traga putin uleiul, iar in vinul ramas punem buchetelele de conopida spalate si le rumenim in uleiul ramas de la carne apoi le scoatem si la fel le punem pe o alta farfurie cu servete de hartie si in vinul ramas punem cartofii curatati si taiati in 2 si-i punem la prajit putin in uleiul ramas.
Intr-o cratita sau oala care poate fi bagata in cuptor se scurge putin din uleiul ramas si se adauga carnea apoi deasupra cartofii si la urma conopida iar in castronul cu vinul ramas se adauga putina apa sare piper si se toarna peste carnea cartofi si conopida atat cat sa le cuprinda si se da lacuptor care e deja incins cca. 35-40 min.
E o mancare foarte buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Capama" nu uita sa ii faci un review.
Apoi adaugam bucatile de carne si le rumenim putin la foc potrivit, le scoatem si le punem intr-o farfurie pe servete de hartie ca sa traga putin uleiul, iar in vinul ramas punem buchetelele de conopida spalate si le rumenim in uleiul ramas de la carne apoi le scoatem si la fel le punem pe o alta farfurie cu servete de hartie si in vinul ramas punem cartofii curatati si taiati in 2 si-i punem la prajit putin in uleiul ramas.
Intr-o cratita sau oala care poate fi bagata in cuptor se scurge putin din uleiul ramas si se adauga carnea apoi deasupra cartofii si la urma conopida iar in castronul cu vinul ramas se adauga putina apa sare piper si se toarna peste carnea cartofi si conopida atat cat sa le cuprinda si se da lacuptor care e deja incins cca. 35-40 min.
E o mancare foarte buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Capama" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Drob Pascal
Tort Iepuras
Carnati in sos de ceapa si ardei
Cozonac cu fistic si ciocolata
Tarta cu jambon si icre negre
Brownies cu unt de arahide
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Drob de pui cu leurda
Friptura de miel cu cartofi si ghimbir
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Brownies cu unt de arahide
Retete preferate / Autor: madi_marin
-
Tarta cu jambon si icre negre
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
-
Cozonac cu fistic si ciocolata
Concurs - Reteta Lunii / Autor: Lau Dany
-
Carnati in sos de ceapa si ardei
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
-
Tort Iepuras
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: ancutsa
-
Drob Pascal
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: ancutsa