Bucatele de Carne si Carnati cu Mamaliga si Branza

Postat pe: 19-12-2011
(2)

Ingrediente

Pentru carne:
500 g pulpa de porc, taiata bucatele
500 g carnati proaspeti, afumati
500 g costita afumata (bacon), taiata fasii, optional
250 g slanina afumata
4 cepe mari sau 4- 6 legaturi de ceapa verde
10 catei de usturoi
1 lingura untura de porc sau ulei
sare
piper
Pentru mamaliga:
faina de porumb, grisata
500 g cartofi
1 lingura de unt
sare
Altele:
branza de oi sau burduf

Mod de preparare

Pentru carne:
Rumeniti in untura incinsa slanina taiata feliute, adaugati bucatelele de carne, de costita (bacon) si lasati pe foc, amestecand continuu, pana ce slanina incepe sa se topeasca. Puneti apa cat sa le cuprinda si lasati acoperit, la foc mic spre potrivit, amestecand ocazional.

Dupa circa 20 min adaugati carnatii taiati bucatele. Fierbeti in continuare cu vasul descoperit, pana ce carnea este aproape facuta, usor rumenita si sosul scazut, adica sa ramana doar grasimea. In timpul fierberii, daca este necesar, completati cu cate putina apa fierbinte. Spre sfarsit, adaugati ceapa pestisor si usturoiul feliat. Caliti impreuna inca 10 min, amestecand mai des. Sarati si piperati, dupa gust.

Pentru mamaliga:
Pasati cartofii taiati cubulete, cat sunt fierbinti, dupa ce au fost fierti in apa cu sare (ca pentru piure) si scursi. Opriti 2- 3 cani din apa de la fiert cartofii.

Repuneti vasul pe foc mic cu cartofii zdrobiti si cu apa oprita, adaugati in ploaie cate putina faina de porumb, amestecand mereu cu un facalet, pana se ingroasa si devine vartoasa (pana nu se mai lipeste de facalet). Sarati dupa gust.
Inglobati untul in compozitia fierbinte, pentru fragezime si omogenizati bine.

Serviti cat sunt calde; bucatele de carne si carnati puse peste mamaliga si presarati cu branza, in cantitatea dorita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Bucatele de Carne si Carnati cu Mamaliga si Branza" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

lucia_bp
•  29.12.2011 06:48:31

Edimihai2008, ma bucura faptul ca acest preparat a fost pe gustul tau.
Sa va fie de bine !

edimihai2008
•  28.12.2011 18:05:43

am ancercat reteta si e ff gustoasa si simplu de facut.am mancat cu varza murata.un adevarat festin

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Bucatele de Carne si Carnati cu Mamaliga si Branza