Bucatele de Carne si Carnati cu Mamaliga si Branza

Complexitate
redusa
Bucatele de Carne si Carnati cu Mamaliga si Branza

Ingrediente

  • Pentru carne:
  • -500 g pulpa de porc, taiata bucatele
  • -500 g carnati proaspeti, afumati
  • -500 g costita afumata (bacon), taiata fasii, optional
  • -250 g slanina afumata
  • -4 cepe mari sau 4- 6 legaturi de ceapa verde
  • -10 catei de usturoi
  • -1 lingura untura de porc sau ulei
  • -sare
  • -piper
  • Pentru mamaliga:
  • -faina de porumb, grisata
  • -500 g cartofi
  • -1 lingura de unt
  • -sare
  • Altele:
  • -branza de oi sau burduf

Mod de preparare

Pentru carne:
Rumeniti in untura incinsa slanina taiata feliute, adaugati bucatelele de carne, de costita (bacon) si lasati pe foc, amestecand continuu, pana ce slanina incepe sa se topeasca. Puneti apa cat sa le cuprinda si lasati acoperit, la foc mic spre potrivit, amestecand ocazional.

Dupa circa 20 min adaugati carnatii taiati bucatele. Fierbeti in continuare cu vasul descoperit, pana ce carnea este aproape facuta, usor rumenita si sosul scazut, adica sa ramana doar grasimea. In timpul fierberii, daca este necesar, completati cu cate putina apa fierbinte. Spre sfarsit, adaugati ceapa pestisor si usturoiul feliat. Caliti impreuna inca 10 min, amestecand mai des. Sarati si piperati, dupa gust.

Pentru mamaliga:
Pasati cartofii taiati cubulete, cat sunt fierbinti, dupa ce au fost fierti in apa cu sare (ca pentru piure) si scursi. Opriti 2- 3 cani din apa de la fiert cartofii.

Repuneti vasul pe foc mic cu cartofii zdrobiti si cu apa oprita, adaugati in ploaie cate putina faina de porumb, amestecand mereu cu un facalet, pana se ingroasa si devine vartoasa (pana nu se mai lipeste de facalet). Sarati dupa gust.
Inglobati untul in compozitia fierbinte, pentru fragezime si omogenizati bine.

Serviti cat sunt calde; bucatele de carne si carnati puse peste mamaliga si presarati cu branza, in cantitatea dorita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Tartiflette- specialitate Savoyarda
3
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
4
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.