Spalam carnea si o taiam in cuburi nu foarte mari. O asezam intr-un vas adaugam, ceapa taiata marunt, cuisoarele si usturoiul. Acoperim totul cu supa de legume si dam la fiert cam 2 ore. Dupa o ora si jumatate adaugam morcovul, curatat, spalat si taiat in rondele, verificam carnea si cand este aproape gata varsam deasupra vinul alb si adaugam prazul ce a fost taiat in bucati. Acoperim cu un capac si lasam sa infuzeze la foc mic.
Ciupercile, daca folosim proaspete, se spala, se curata si se oparesc in apa cu sare, daca folosim din conserva trecem pe sub apa rece si apoi le adaugam in fiertura cu carnea. Mai lasam pe foc cateva momente si dam deoparte. Trecem printr-o strecuratoare legumele adunand lichidul intr-un vas.
Separat topim untul pe foc si incorporam faina in el. In acest amestec adaugam smantana si cate un polonic din zeama de la carne amestecand mereu. Cand am terminat cu lichidul de la carne lasam ca sosul sa mai fiarba pana ajunge la jumatate din cantitatea originala, amestecam cu grija sa nu se prinda. Inainte de a servi, amestecam cu galbenusurile. Servim carnea si legumele separat si sosul separat. Folosim ca garnitura orez sau cartofi fierti.
Pofta buna!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii