Arpacas cu Carne

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -500g carne de porc sau pasare
  • -2 cepe
  • -100 ml ulei
  • -250g arpacas
  • -1 lingurita concentrat de supa (vegeta)
  • -sare
  • -piper
  • -1 lingurita pasta de rosii
  • -2 l apa clocotita

Mod de preparare

Arpacasul se alege de impuritati, se spala bine in mai multe ape(va recomand sa alternati apa calda, cu rece), se pune intr-o oala si se toarna peste el apa clocotita(se opareste), cu o seara inainte de a fi preparat.

Se acopera vasul cu un capac si se lasa la cald pana a doua zi.
Se pune la fiert inabusit, in aceeasi apa, usor sarata, la foc domol.

Dupa aproximativ 20-30 min. , arpacasul se inmoaie, infloreste frumos si scade bine(absoarbe din apa).

Carnea taiata in bucati, se prajeste in ulei, se scoate pe o farfurie, iar in uleiul ramas se caleste ceapa tocata marunt.
Cand incepe sa se ingalbeneasca, se adauga arpacasul cu apa in care a fiert, concentratul de supa si pasta de rosii desfacuta. Se amesteca si se asezoneaza(se pune sare si piper)

Se adauga si carnea prajita, se pune pe foc pana da in clocot, apoi se acopera cu un capac si se da la cuptorul incins, la foc potrivit 20-30 min.

Se serveste fierbinte.
Pentru o portie normala este suficient 50g arpacas.

Pentru ca isi mareste volumul mai mult decat orezul, arpacasul se pune intr-o cantitate de lichid de 8 ori mai mare decat cantitatea de arpacas.

Din arpacas pot fi pregatite aproape toate mancarurile care se prepara din orez.

Boabele de arpacas nu se lipesc intre ele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie