Puneti intr-un bol faina, sarea, amestecati apoi turnati apa. Formati intr-un aluat, lasati deoparte 4-5 minute dupa care impartiti in 4 parti egale. Dati-le for a unor burgeri cu diametrul de aproximativ 10 cm. Puneti uleiul de masline in tigaie si prajiti-le la foc mic 7-8 minute pe fiecare parte.
Intre timp puneti avocado intr-un mojar si zdrobiti-l formand astfel o pasta. Transferati intr-un bol, puneti ceapa, bucatile de pui, rosia, sucul de lamaie maioneza si asezonati dupa gust. Amestecati si lasati deoparte. Luati arepas din tigaie si lasati sa se raceasca cel putin 4-5 minute. Taiati acestea in jumatate si umpleti-le.
Serviti simplu, cu salata sau alte garnituri.
Recent la o masa in familie (gazdele fiind din Venezuela) au pregatit niste preparate din faina maiz care au fost delicioase. Am cerut retetele, mi-am procurat faina si iata va prezint una din preferatele mele metode de a o folosi. Sunt satioase si sanatoase, aceasta faina putand fi digerata mai usor de catre organismul nostru iar procesul de nixtamalizare elibereaza vitaminele si mineralele din bobul de porumb. Umplutura facuta nu este traditionala (o voi face si aceea in curand) dar este gustoasa. Sper sa v-a placa.

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii