Vol- Au-Vent cu Somon Fumee in Sos de Homar cu Coniac si Salata de Fenicul cu Portocale

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane :
  • 4 vol-au-vent (din aluat frantuzesc, vezi retea la Etichete: Aluaturi)
  • 2 galbenusuri
  • 250 g somon afumat
  • o conserva carne de homar
  • 3 linguri coniac
  • 150 g ciuperci negre deshidratate
  • 50 g frisca lichida
  • un varf de cutit de curry
  • nucsoara
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita zahar brun

Mod de preparare

Pateurile: daca vreti sa preparati "la bouchee a la reine", avand deja, presupunem, aluatul frantuzesc, sa trecem la treaba.

Intindeti foaia pe masa de lucru presarata cu faina si taiati cu o forma daca aveti in dotare, daca nu cu un pahar cu gura mai larga, cercuri de aluat. Baza trebuie sa fie un cerc plin, pe care il intepati cu furculita sa iasa aerul, iar pe celelalte le decupati inca odata cu un alt pahar mai mic.

Cerculete le asezati unele peste altele, atatea cat doriti sa fie de inalt vol-au vent (ul)! si le lipiti intre ele cu galbenus de ou batut. Puteti sa puneti 3-4 straturi, de exemplu, mai ales daca sunteti la prima… abatere! La urma ungeti cu galbenus de ou intregul vol-au-vent crud. Le coaceti la cuptorul preincalzit, intr-o tava neunsa cu nimic, la foc moderat. Daca doriti, puteti sa preparati pateurile si cu o zi inainte, dar sa le tineti intr-un prosopel de bucatarie din bumbac.

Sosul:
Amestecati jumatate din cantitatea de somon fumée cu frisca lichida si carnea de homar. Apoi adaugati coniacul, curry, nucsoara, sare, piper, zaharul brun si ciupercile rehidratate in apa calda. Umpleti pateurile de vol-au-vent cu sos, le ornati cu ciuperci, fasii de somon si ceva verdeata. Restul de sos il asezati pe farfurie in jurul pateului. Le puteti servi cu salata de fenicul cu portocale (vezi reteta la Etichete: Salate)!

Repet, aceasta este o idee, dar le puteti umple cu pasta de branza, icre chiar cu salata de vinete etc. etc… samd!
Vol-au-vent pentru elvetieni si belgieni, "bouchee a la reine" pentru francezi, este un aluat foiletat care se prepara in varianta traditionala cu garnitura de pui si ciuperci sau momite de vita cu coltunasi in sos de unt si faina legat cu oua, condimentat cu nucsoara si piper, sau cu creier de vita si sos de lamaie, sau cu coquilles Saint-Jacques, sau… sau…

Vol-au-vent da frau liber imaginatiei si artei culinare la absolut pentru un aperitiv sau ca fel principal servit la o masa simandicoasa sau o cina romantica in doi, sau o cina in familie
etc.

Originea lui se pare ca se afla in timpul domniei lui Ludovic al xv-lea, sotia sa, regina Maria Karolina Zofia Felicja Leszczyńska,
de origine poloneza fiind cea care l-a preparat pentru prima data,
de unde si numele de "bouchee a la reine". Reteta de mai sus,
este "inventia" mea!

Daca doriti o puteti prepara la fel sau daca nu… dati frau liber imaginatiei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Salata Simpla de Salata Verde
4
Salate

Salata Simpla de Salata Verde

Salata Simpla de Salata Verde
Bomboane Raffaello
5
Dulciuri

Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello
Parteneri
Pulpe de pui la tigaie
Bucataras.RO

Pulpe de pui la tigaie

Un pranz rapid si bun! ‪#‎gatescpentruocarte‬

Pulpe de pui la tigaie
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute