Vol- Au-Vent cu Somon Fumee in Sos de Homar cu Coniac si Salata de Fenicul cu Portocale

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane :
  • 4 vol-au-vent (din aluat frantuzesc, vezi retea la Etichete: Aluaturi)
  • 2 galbenusuri
  • 250 g somon afumat
  • o conserva carne de homar
  • 3 linguri coniac
  • 150 g ciuperci negre deshidratate
  • 50 g frisca lichida
  • un varf de cutit de curry
  • nucsoara
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita zahar brun

Mod de preparare

Pateurile: daca vreti sa preparati "la bouchee a la reine", avand deja, presupunem, aluatul frantuzesc, sa trecem la treaba.

Intindeti foaia pe masa de lucru presarata cu faina si taiati cu o forma daca aveti in dotare, daca nu cu un pahar cu gura mai larga, cercuri de aluat. Baza trebuie sa fie un cerc plin, pe care il intepati cu furculita sa iasa aerul, iar pe celelalte le decupati inca odata cu un alt pahar mai mic.

Cerculete le asezati unele peste altele, atatea cat doriti sa fie de inalt vol-au vent (ul)! si le lipiti intre ele cu galbenus de ou batut. Puteti sa puneti 3-4 straturi, de exemplu, mai ales daca sunteti la prima… abatere! La urma ungeti cu galbenus de ou intregul vol-au-vent crud. Le coaceti la cuptorul preincalzit, intr-o tava neunsa cu nimic, la foc moderat. Daca doriti, puteti sa preparati pateurile si cu o zi inainte, dar sa le tineti intr-un prosopel de bucatarie din bumbac.

Sosul:
Amestecati jumatate din cantitatea de somon fumée cu frisca lichida si carnea de homar. Apoi adaugati coniacul, curry, nucsoara, sare, piper, zaharul brun si ciupercile rehidratate in apa calda. Umpleti pateurile de vol-au-vent cu sos, le ornati cu ciuperci, fasii de somon si ceva verdeata. Restul de sos il asezati pe farfurie in jurul pateului. Le puteti servi cu salata de fenicul cu portocale (vezi reteta la Etichete: Salate)!

Repet, aceasta este o idee, dar le puteti umple cu pasta de branza, icre chiar cu salata de vinete etc. etc… samd!
Vol-au-vent pentru elvetieni si belgieni, "bouchee a la reine" pentru francezi, este un aluat foiletat care se prepara in varianta traditionala cu garnitura de pui si ciuperci sau momite de vita cu coltunasi in sos de unt si faina legat cu oua, condimentat cu nucsoara si piper, sau cu creier de vita si sos de lamaie, sau cu coquilles Saint-Jacques, sau… sau…

Vol-au-vent da frau liber imaginatiei si artei culinare la absolut pentru un aperitiv sau ca fel principal servit la o masa simandicoasa sau o cina romantica in doi, sau o cina in familie
etc.

Originea lui se pare ca se afla in timpul domniei lui Ludovic al xv-lea, sotia sa, regina Maria Karolina Zofia Felicja Leszczyńska,
de origine poloneza fiind cea care l-a preparat pentru prima data,
de unde si numele de "bouchee a la reine". Reteta de mai sus,
este "inventia" mea!

Daca doriti o puteti prepara la fel sau daca nu… dati frau liber imaginatiei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Cele mai apreciate rețete
Pasta de Gogosari si Ardei Kapia, Rosii
1
Conserve, muraturi

Pasta de Gogosari si Ardei Kapia, Rosii

Pasta de Gogosari si Ardei Kapia, Rosii
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
2
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Placinta Armaneasca
3
Dulciuri

Placinta Armaneasca

Placinta Armaneasca
Ardei cu Varza - Muratura
4
Conserve, muraturi

Ardei cu Varza - Muratura

Ardei cu Varza - Muratura
Chiftelute la Cuptor
5
Fripturi

Chiftelute la Cuptor

Chiftelute la Cuptor
Parteneri
Desert placintele cu mere
Bucataras.RO

Desert placintele cu mere

"aluaturile de casa" Aceste plăcințele sunt absolut delicioase și merită încercate. Deoarece nu mi-au...

Desert placintele cu mere
Placinta quatro formaggi
Culinar.RO

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia