Tocana de tipar

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 800 g tipar
  • 3 rosii decojite sau din conserva
  • 1 ceapa de marime medie
  • 2catei de usturoi
  • 1pahar de vin alb
  • 20 g unt
  • putin otet
  • ulei de masline extra virgin
  • sare
  • piper boabe
  • verdeata
  • malai sau sare grunjoasa saupesmet

Mod de preparare

Frecati carnea de tipar cu malai sau sare ori pesmet. Curatati pestele de maruntaie si lasati-l la inmuiat circa 1/2 ora. Intre timp taiati ceapa si usturoiul marunt.

Puneti-le la calit in putin ulei si unt pana capata o culoare aurie.

Adaugati carnea de tipar,taiata in bucati de 5-6 cm, date prin faina.

Se rumenesc bine , apoi se adauga vinul,care se lasa pana se evapora,si imediat dupa aceea se adauga rosiile fara seminte.

Se mai fierbe 15 min si se i-a de pe foc. Se lasa acoperita inca 3-4 min.

Se presara putin patrunjel

Se serveste fierbinte cu mamaliguta

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura la pahar

Prajitura la pahar

Prajitura la pahar
Salata de cruditati cu maioneza

Salata de cruditati cu maioneza

Salata de cruditati cu maioneza
Ciorba de pui (cu taietei de casa)

Ciorba de pui (cu taietei de casa)

Ciorba de pui (cu taietei de casa)
Cele mai apreciate rețete
Mujdei de Usturoi cu Rosii si Verdeata
2
Sosuri

Mujdei de Usturoi cu Rosii si Verdeata

Mujdei de Usturoi cu Rosii si Verdeata
Prajitura Sireata
3
Dulciuri

Prajitura Sireata

Prajitura Sireata
Sarmale in Foi de Varza Acra si Afumatura
4
Mancaruri cu carne

Sarmale in Foi de Varza Acra si Afumatura

Sarmale in Foi de Varza Acra si Afumatura
Supa de curcan cu galuste
5
Parteneri
Desert briose cu cacao si nuca de post
Bucataras.RO

Desert briose cu cacao si nuca de post

Retete de post economice

Desert briose cu cacao si nuca de post
Prajitura Tosca
Culinar.RO

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Chec cu afine si merisoare
Gustos.RO

Chec cu afine si merisoare

Chec cu afine si merisoare