Tilapia la Tigaie

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Tilapia la Tigaie

Ingrediente

  • 35-40 gr faina
  • 2 linguri de amestec de ierburi pentru seafood
  • 50 gr unt
  • sare si piper dupa gust
  • 2 linguri de suc de lamaie
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 6 fileuri de tilapia
  • 5-6 catei de usturoi pisati
  • patrunjel proaspat

Mod de preparare

In primul rand, amestecul de arome pentru seafood este compus din legume deshidratate (usturoi, ceapa, rosii, patrunjel, piper, ardei rosu, sare si un strop de zahar).

Se amesteca faina cu sare, piper si cele 2 linguri de amestec de arome pentru peste. Fileurile de tilapia se spala bine, se pun pe servetele absorbante si se usuca, dupa care se tavalesc bine de tot prin amestecul de faina.

Intr-o tigaie se pun cele doua linguri de ulei de masline, se incalzeste si se aseaza fileurile in ulei. Se prajesc pe ambele parti, 3-4 minute sau pana se rumenesc putin (culoare aurie, frumoasa). Se scot pe un platou, se acopera si se tin la cald pana pregatim sosul.

In tigaia in care am fript pestele, se aduna pe fundul ei resturile de prajeala de la faina, plus putin ulei. Resturile se rad bine de tot cu ajutorul unei palete si se adauga peste ele untul, se pune inapoi pe foc si se incalzeste pana la topirea lui completa.

Se adauga usturoiul tocat marunt, se prajeste 1 minut, se ia de pe foc si se adauga patrunjelul tocat. Se scoate amestecul grosier din tava, se pune deasupra fileurilor, iar restul de unt ramas in tava se pastreaza.

In timp ce pregatim pestele punem la fiert si 3-4 cartofi, taiati cuburele, cand au fiert pe jumatate se scot din apa lor si se aseaza in tigaie peste untul topoit, se pun pe flacara si se amesteca incet, de sus in jos, ca sa se acopere cu ulei peste tot. Inainte de a-i lua de pe foc adaugam usturoi pisat peste ei, si mai amestecam cateva secunde pentru omogenizare.

Calzi, se aseaza pe un platou cald, in mijlocul lui, si fileurile de tilapia imprejurul lor, sau se aseaza direct in farfuria calda din care urmeaza sa se serveasca. Daca nu va plae garnitura de cartofi, ea sepoate inlocui foarte bine cu o salata asortata, sau cu salata de salata.

Cu ani si ani in urma, faceam o maioneza foarte teapana la care adaugam usturoi tocat din belsug si marar, amestecam si asta era sosul pentru peste, plus paine calda, si salata de cruditati.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta
Prajitura Cu Mere

Prajitura Cu Mere

Prajitura Cu Mere
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata
Chec de Post
3
Dulciuri

Chec de Post

Chec de Post
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
4
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Parteneri
Desert prajitura cu migdale si portocale
Bucataras.RO

Desert prajitura cu migdale si portocale

O prajitura absolut delicioasa!

Desert prajitura cu migdale si portocale
Lasagna vegetariana
Culinar.RO

Lasagna vegetariana

Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....

Lasagna vegetariana
Prajitura pufoasa cu fructe
Gustos.RO

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe