In primul rand, amestecul de arome pentru seafood este compus din legume deshidratate (usturoi, ceapa, rosii, patrunjel, piper, ardei rosu, sare si un strop de zahar).
Se amesteca faina cu sare, piper si cele 2 linguri de amestec de arome pentru peste. Fileurile de tilapia se spala bine, se pun pe servetele absorbante si se usuca, dupa care se tavalesc bine de tot prin amestecul de faina.
Intr-o tigaie se pun cele doua linguri de ulei de masline, se incalzeste si se aseaza fileurile in ulei. Se prajesc pe ambele parti, 3-4 minute sau pana se rumenesc putin (culoare aurie, frumoasa). Se scot pe un platou, se acopera si se tin la cald pana pregatim sosul.
In tigaia in care am fript pestele, se aduna pe fundul ei resturile de prajeala de la faina, plus putin ulei. Resturile se rad bine de tot cu ajutorul unei palete si se adauga peste ele untul, se pune inapoi pe foc si se incalzeste pana la topirea lui completa.
Se adauga usturoiul tocat marunt, se prajeste 1 minut, se ia de pe foc si se adauga patrunjelul tocat. Se scoate amestecul grosier din tava, se pune deasupra fileurilor, iar restul de unt ramas in tava se pastreaza.
In timp ce pregatim pestele punem la fiert si 3-4 cartofi, taiati cuburele, cand au fiert pe jumatate se scot din apa lor si se aseaza in tigaie peste untul topoit, se pun pe flacara si se amesteca incet, de sus in jos, ca sa se acopere cu ulei peste tot. Inainte de a-i lua de pe foc adaugam usturoi pisat peste ei, si mai amestecam cateva secunde pentru omogenizare.
Calzi, se aseaza pe un platou cald, in mijlocul lui, si fileurile de tilapia imprejurul lor, sau se aseaza direct in farfuria calda din care urmeaza sa se serveasca. Daca nu va plae garnitura de cartofi, ea sepoate inlocui foarte bine cu o salata asortata, sau cu salata de salata.
Cu ani si ani in urma, faceam o maioneza foarte teapana la care adaugam usturoi tocat din belsug si marar, amestecam si asta era sosul pentru peste, plus paine calda, si salata de cruditati.
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateAceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...
Prajitura Kinder BuenoAndra Mihail are rețeta perfectă de plăcintă cu brânză, ceapă verde și mărar. Iese crocantă, aromată și gata...
Plăcintă cu brânză, ceapă verde și mărar - Rapidă și delicioasăCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii