In primul rand, amestecul de arome pentru seafood este compus din legume deshidratate (usturoi, ceapa, rosii, patrunjel, piper, ardei rosu, sare si un strop de zahar).
Se amesteca faina cu sare, piper si cele 2 linguri de amestec de arome pentru peste. Fileurile de tilapia se spala bine, se pun pe servetele absorbante si se usuca, dupa care se tavalesc bine de tot prin amestecul de faina.
Intr-o tigaie se pun cele doua linguri de ulei de masline, se incalzeste si se aseaza fileurile in ulei. Se prajesc pe ambele parti, 3-4 minute sau pana se rumenesc putin (culoare aurie, frumoasa). Se scot pe un platou, se acopera si se tin la cald pana pregatim sosul.
In tigaia in care am fript pestele, se aduna pe fundul ei resturile de prajeala de la faina, plus putin ulei. Resturile se rad bine de tot cu ajutorul unei palete si se adauga peste ele untul, se pune inapoi pe foc si se incalzeste pana la topirea lui completa.
Se adauga usturoiul tocat marunt, se prajeste 1 minut, se ia de pe foc si se adauga patrunjelul tocat. Se scoate amestecul grosier din tava, se pune deasupra fileurilor, iar restul de unt ramas in tava se pastreaza.
In timp ce pregatim pestele punem la fiert si 3-4 cartofi, taiati cuburele, cand au fiert pe jumatate se scot din apa lor si se aseaza in tigaie peste untul topoit, se pun pe flacara si se amesteca incet, de sus in jos, ca sa se acopere cu ulei peste tot. Inainte de a-i lua de pe foc adaugam usturoi pisat peste ei, si mai amestecam cateva secunde pentru omogenizare.
Calzi, se aseaza pe un platou cald, in mijlocul lui, si fileurile de tilapia imprejurul lor, sau se aseaza direct in farfuria calda din care urmeaza sa se serveasca. Daca nu va plae garnitura de cartofi, ea sepoate inlocui foarte bine cu o salata asortata, sau cu salata de salata.
Cu ani si ani in urma, faceam o maioneza foarte teapana la care adaugam usturoi tocat din belsug si marar, amestecam si asta era sosul pentru peste, plus paine calda, si salata de cruditati.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Comentarii