Tilapia la Tigaie

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Tilapia la Tigaie

Ingrediente

  • 35-40 gr faina
  • 2 linguri de amestec de ierburi pentru seafood
  • 50 gr unt
  • sare si piper dupa gust
  • 2 linguri de suc de lamaie
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 6 fileuri de tilapia
  • 5-6 catei de usturoi pisati
  • patrunjel proaspat

Mod de preparare

In primul rand, amestecul de arome pentru seafood este compus din legume deshidratate (usturoi, ceapa, rosii, patrunjel, piper, ardei rosu, sare si un strop de zahar).

Se amesteca faina cu sare, piper si cele 2 linguri de amestec de arome pentru peste. Fileurile de tilapia se spala bine, se pun pe servetele absorbante si se usuca, dupa care se tavalesc bine de tot prin amestecul de faina.

Intr-o tigaie se pun cele doua linguri de ulei de masline, se incalzeste si se aseaza fileurile in ulei. Se prajesc pe ambele parti, 3-4 minute sau pana se rumenesc putin (culoare aurie, frumoasa). Se scot pe un platou, se acopera si se tin la cald pana pregatim sosul.

In tigaia in care am fript pestele, se aduna pe fundul ei resturile de prajeala de la faina, plus putin ulei. Resturile se rad bine de tot cu ajutorul unei palete si se adauga peste ele untul, se pune inapoi pe foc si se incalzeste pana la topirea lui completa.

Se adauga usturoiul tocat marunt, se prajeste 1 minut, se ia de pe foc si se adauga patrunjelul tocat. Se scoate amestecul grosier din tava, se pune deasupra fileurilor, iar restul de unt ramas in tava se pastreaza.

In timp ce pregatim pestele punem la fiert si 3-4 cartofi, taiati cuburele, cand au fiert pe jumatate se scot din apa lor si se aseaza in tigaie peste untul topoit, se pun pe flacara si se amesteca incet, de sus in jos, ca sa se acopere cu ulei peste tot. Inainte de a-i lua de pe foc adaugam usturoi pisat peste ei, si mai amestecam cateva secunde pentru omogenizare.

Calzi, se aseaza pe un platou cald, in mijlocul lui, si fileurile de tilapia imprejurul lor, sau se aseaza direct in farfuria calda din care urmeaza sa se serveasca. Daca nu va plae garnitura de cartofi, ea sepoate inlocui foarte bine cu o salata asortata, sau cu salata de salata.

Cu ani si ani in urma, faceam o maioneza foarte teapana la care adaugam usturoi tocat din belsug si marar, amestecam si asta era sosul pentru peste, plus paine calda, si salata de cruditati.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Haiose

Haiose

Haiose
Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen
Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii
Cele mai apreciate rețete
Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
1
Garnituri

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Friptura pomana porcului
3
Fripturi

Friptura pomana porcului

Friptura pomana porcului
Cozonac cu stafide si nuca de cocos
5
Dulciuri

Cozonac cu stafide si nuca de cocos

Cozonac cu stafide si nuca de cocos
Parteneri
Prajitura cu foi de zahar ars
Culinar.RO

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce