Terina de Peste cu Spanac

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru terina:
  • 400 g peste alb, fara oase
  • 2 albusuri de ou
  • 150 g spanac
  • sare
  • piper alb
  • Pentru sos si decor:
  • bulion
  • smantana
  • lamaie
  • patrunjel

Mod de preparare

Se da pestele prin masina de tocat-eu l-am pus la robot. Ah, si punga era de 600 de g de cod, dar cred ca daca aveam 1 kg era mai bine...

Se amesteca cu albusurile, se asezoneaza cu sare si piper. Eu l-am stropit cu putina zeama de lamaie dupa ce l-am decongelat, sters, uscat...

Spanacul, fiert in apa cu sare pentru a-si mentine culoarea verde se scurge, se toaca si se trage la tigaie in unt.

Intr-un vas Jena, uns cu ulei si tapetat cu folie de aluminiu sau pergament- eu n-am avut vas Jena decat rotund si nu mergea... si in tava de chec iar nu mergea ca era prea mare tava pt. cantitatile destul de mici... si am gasit o tavitza, de fapt o cutie pt. cuptorul cu microunde, numai buna pt. terina mea.

Asaaa... am pus in cutiutza un strat de peste, un strat de spanac, de fapt, stratul de spanac... si inca un strat de peste.

Am pus cutia intr-o tava cu apa la cuptor, adica in bain-marie, timp de 25 de minute.

Dupa ce a fost gata, l-am lasat la racit, l-am taiat in felii si am suprapus doua felii una peste alta... cred ca la fel au facut si cei din revista...

Se serveste cu sos couli (rosii mixate, strecurate, asezonate cu sare, piper, ulei, otet si tabasco) - asa scrie la revista... eu n-am avut rosii-v-am zis ca nu-mi plac? - si nici tabasco... Am folosit bulion facut de soacra-mea.

Se decoreaza cu semirondele de lamaie, patrunjel si trandafir de rosii- tot la revista zice, - eu am facut un trandafir de lamaie si stelute de smantana. Parca-s floricele, nu?

Cantitatile sunt pt. 4 persoane.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Pizza Fara Blat
1
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Prajitura cu Mere
2
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
4
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Inghetata de trandafiri si banane
5
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Parteneri
Chiftelute din carne cu ceapa verde si cascaval
Bucataras.RO

Chiftelute din carne cu ceapa verde si cascaval

Chiftelute din carne cu ceapa verde si cascaval
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti