Tarta cu Somon (Quiche cu Somon)

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat de tarta;
  • 250g somon proaspat
  • 250g rosii cherry
  • 1 broccoli
  • 2 oua
  • 2 galbenusuri
  • 2 dl lapte
  • 2 dl smantana lichida sau frisca pentru gatit
  • sare
  • piper
  • mustar;

Mod de preparare

1. Se prepara aluatul de tarta:se amesteca 1/1/4 cani de faina cu 6 linguri unt, 1/2 lingurita de sare si 2-4 linguri de apa rece. Se amesteca bine toate ingredientele, care trebuie sa fie reci, se acopera aluatul cu un prosop si se tine la frigider timp de 1 ora.
2. Se preincalzeste cuptorul la 180 grade C.
3. Se prepara somonul pe abur. Se lasa sa se raceasca.

4. Se taie rosiile cherry in doua. Se desface broccoli in buchetele, se fierbe pe abur sau in microunde. Trebuie sa fie un pic crocant, nu foarte fiert.
5. Se amesteca ouale cu galbenusurile, cu laptele si smantana. Se asezoneaza cu sare, piper si mustar.
6. Se pune aluatul intr-o forma rotunda de tarta, in asa fel incat sa acopere si marginile. Se inteapa aluatul cu o furculita in mai multe locuri. Se pune somonul pe fundul formei, se acopera cu rosii cherry si broccoli. Peste acestea se toarna compozitia de oua si se coace 35 de minute. Se lasa cca. 5 minute si se poate servi.

Nota:Tarta (Quiche in limba franceza) se poate prepara si cu somon afumat.

Tarta se serveste calda sau rece, dupa preferinte. Se insoteste de un vin alb sau o bere.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie