1. Se prepara aluatul de tarta:se amesteca 1/1/4 cani de faina cu 6 linguri unt, 1/2 lingurita de sare si 2-4 linguri de apa rece. Se amesteca bine toate ingredientele, care trebuie sa fie reci, se acopera aluatul cu un prosop si se tine la frigider timp de 1 ora.
2. Se preincalzeste cuptorul la 180 grade C.
3. Se prepara somonul pe abur. Se lasa sa se raceasca.
4. Se taie rosiile cherry in doua. Se desface broccoli in buchetele, se fierbe pe abur sau in microunde. Trebuie sa fie un pic crocant, nu foarte fiert.
5. Se amesteca ouale cu galbenusurile, cu laptele si smantana. Se asezoneaza cu sare, piper si mustar.
6. Se pune aluatul intr-o forma rotunda de tarta, in asa fel incat sa acopere si marginile. Se inteapa aluatul cu o furculita in mai multe locuri. Se pune somonul pe fundul formei, se acopera cu rosii cherry si broccoli. Peste acestea se toarna compozitia de oua si se coace 35 de minute. Se lasa cca. 5 minute si se poate servi.
Nota:Tarta (Quiche in limba franceza) se poate prepara si cu somon afumat.
Tarta se serveste calda sau rece, dupa preferinte. Se insoteste de un vin alb sau o bere.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii