1. Se prepara aluatul de tarta:se amesteca 1/1/4 cani de faina cu 6 linguri unt, 1/2 lingurita de sare si 2-4 linguri de apa rece. Se amesteca bine toate ingredientele, care trebuie sa fie reci, se acopera aluatul cu un prosop si se tine la frigider timp de 1 ora.
2. Se preincalzeste cuptorul la 180 grade C.
3. Se prepara somonul pe abur. Se lasa sa se raceasca.
4. Se taie rosiile cherry in doua. Se desface broccoli in buchetele, se fierbe pe abur sau in microunde. Trebuie sa fie un pic crocant, nu foarte fiert.
5. Se amesteca ouale cu galbenusurile, cu laptele si smantana. Se asezoneaza cu sare, piper si mustar.
6. Se pune aluatul intr-o forma rotunda de tarta, in asa fel incat sa acopere si marginile. Se inteapa aluatul cu o furculita in mai multe locuri. Se pune somonul pe fundul formei, se acopera cu rosii cherry si broccoli. Peste acestea se toarna compozitia de oua si se coace 35 de minute. Se lasa cca. 5 minute si se poate servi.
Nota:Tarta (Quiche in limba franceza) se poate prepara si cu somon afumat.
Tarta se serveste calda sau rece, dupa preferinte. Se insoteste de un vin alb sau o bere.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustMi-a adus Mos Craciun jucarie noua de pozat, de acum pozele mele vor iesi super frumoase :) "Reteta romaneasca"
Paste cu carne de porc si busuiocDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii