Sushi By Maxy

Complexitate
redusa
Sushi By Maxy

Ingrediente

  • 350 ml apa
  • sare, un praf (nu mai mult)
  • 200 gr orez pentru sushi
  • 1 lingura de otet de orez
  • 1 lingurita de zahar (este optional, dar totusi e bine de pus pentru ca scoate in evidenta mai bine gustul orezului)
  • 4 foi de nori (alge de mare)
  • feliute de somon afumat (pentru variatie si culoare se poate folosisi crab, avocado, castravete, cream cheese, etc, etc, in combinatia dorita)
  • sos de soia sau wasabi sau ghimbir marinat
  • un suport de betisoare de bambus, pentru rulat

Mod de preparare

Orezul special pentru sushi are bobul mai mic si mai rotund cumva, are foarte mult amidon pe el si este, dupa fierbere, foarte lipicios. Deci, prima data spalam bine de tot orezul in apa pret de cateva minute strecurand mereu apa, pana ramane clara.

Apoi intr-un vas punem apa prevazuta la reteta si orezul, praful de sare (atentie, otetul de orez are deja in el condimente) si lasam la fiert. Focul trebuie sa fie mediu, din cand in cand mai amestecam in orez sa nu se prinda de fundul vasului, pastram acoperit. Cand orezul este aproape gata, inchidem focul si lasam sa isi traga orezul toata umezeala. Intre timp amestecam otetul cu zaharul, incalzim pana zaharul e dizolvat.

Turnam amestecul peste orez si cu o lingura sau furculita amestecam sa omogenizam. Apoi, pe o suprafata plana intindem orezul si lasam la temperatura camerei pana se raceste.

Intre timp pregatim foile de nori (alge de mare), adica le taiem in jumatate, pregatim un vas cu apa in care va trebi sa ne inmuiem degetele de fiecare data cand luam orez si presaram peste nori, precum si un cutit bine ascutit. Daca vrem sa folosim si avocado sau castravete, le pregatim in timpul asta.

Acuma, avem in fata noastra totul pregatit deci putem incepe.

Luam o foaie de nori si o punem pe bucata de betisoare de bambus in fata noastra. Inmuiem degetele in apa si folosindu-ne de ele luam cate putin din orez si intindem, pa cat posibil, un strat uniform si nu gros, pe foaia de nori, avand grija sa lasam o margine neacoperita in partea de sus.

Cand stratul de orez este bine intins, deasupra asezam somonul afumat (sau ce altceva alegem sa folosim) . Apoi ajutandu-ne de suportul de bambus, incepem sa rulam nori, apasand cu palmile ca sa fim siguri ca se lipeste bine.

Rulourile obtinute se aseaza pe o farfurie si dupa ce am terminat de rulat totul, trecem la portionare.

Fiecare rulou il taiem in jumatate (inainte indepartam marginile care nu sant uniforme) apoi fiecare jumatate o mai taiem in jumatate. Vom obtine patru roluri micute pe care le vom taia inca odata in jumatate. Vom obtine 8 felii de sushi dintr-o foaie de nori.

Le asezam pe un platou si servim cu sos de soia sau cu sos wasabi.

PS: Este bine de stiut ca vasul cu apa sa nu lipseasca de pe masa cand pregatim sushi... cutitul cu care taiem este bine ca sa fie introdus in vasul cu apa dupa fiecare taietura facuta altfel se va lipi si feliutele de sushi nu vor avea un aspect placut

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Tartiflette- specialitate Savoyarda
2
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
3
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.