Orezul special pentru sushi are bobul mai mic si mai rotund cumva, are foarte mult amidon pe el si este, dupa fierbere, foarte lipicios. Deci, prima data spalam bine de tot orezul in apa pret de cateva minute strecurand mereu apa, pana ramane clara.
Apoi intr-un vas punem apa prevazuta la reteta si orezul, praful de sare (atentie, otetul de orez are deja in el condimente) si lasam la fiert. Focul trebuie sa fie mediu, din cand in cand mai amestecam in orez sa nu se prinda de fundul vasului, pastram acoperit. Cand orezul este aproape gata, inchidem focul si lasam sa isi traga orezul toata umezeala. Intre timp amestecam otetul cu zaharul, incalzim pana zaharul e dizolvat.
Turnam amestecul peste orez si cu o lingura sau furculita amestecam sa omogenizam. Apoi, pe o suprafata plana intindem orezul si lasam la temperatura camerei pana se raceste.
Intre timp pregatim foile de nori (alge de mare), adica le taiem in jumatate, pregatim un vas cu apa in care va trebi sa ne inmuiem degetele de fiecare data cand luam orez si presaram peste nori, precum si un cutit bine ascutit. Daca vrem sa folosim si avocado sau castravete, le pregatim in timpul asta.
Acuma, avem in fata noastra totul pregatit deci putem incepe.
Luam o foaie de nori si o punem pe bucata de betisoare de bambus in fata noastra. Inmuiem degetele in apa si folosindu-ne de ele luam cate putin din orez si intindem, pa cat posibil, un strat uniform si nu gros, pe foaia de nori, avand grija sa lasam o margine neacoperita in partea de sus.
Cand stratul de orez este bine intins, deasupra asezam somonul afumat (sau ce altceva alegem sa folosim) . Apoi ajutandu-ne de suportul de bambus, incepem sa rulam nori, apasand cu palmile ca sa fim siguri ca se lipeste bine.
Rulourile obtinute se aseaza pe o farfurie si dupa ce am terminat de rulat totul, trecem la portionare.
Fiecare rulou il taiem in jumatate (inainte indepartam marginile care nu sant uniforme) apoi fiecare jumatate o mai taiem in jumatate. Vom obtine patru roluri micute pe care le vom taia inca odata in jumatate. Vom obtine 8 felii de sushi dintr-o foaie de nori.
Le asezam pe un platou si servim cu sos de soia sau cu sos wasabi.
PS: Este bine de stiut ca vasul cu apa sa nu lipseasca de pe masa cand pregatim sushi... cutitul cu care taiem este bine ca sa fie introdus in vasul cu apa dupa fiecare taietura facuta altfel se va lipi si feliutele de sushi nu vor avea un aspect placut
Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaCozonacul fără frământare sau cu frământare redusă este o bunătate cu un aluat pufos și umplutură...
Rețeta de cozonac fără frământare - Pufos, dulce și aromatSocată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii