Sushi By Maxy

Complexitate
redusa
Sushi By Maxy

Ingrediente

  • 350 ml apa
  • sare, un praf (nu mai mult)
  • 200 gr orez pentru sushi
  • 1 lingura de otet de orez
  • 1 lingurita de zahar (este optional, dar totusi e bine de pus pentru ca scoate in evidenta mai bine gustul orezului)
  • 4 foi de nori (alge de mare)
  • feliute de somon afumat (pentru variatie si culoare se poate folosisi crab, avocado, castravete, cream cheese, etc, etc, in combinatia dorita)
  • sos de soia sau wasabi sau ghimbir marinat
  • un suport de betisoare de bambus, pentru rulat

Mod de preparare

Orezul special pentru sushi are bobul mai mic si mai rotund cumva, are foarte mult amidon pe el si este, dupa fierbere, foarte lipicios. Deci, prima data spalam bine de tot orezul in apa pret de cateva minute strecurand mereu apa, pana ramane clara.

Apoi intr-un vas punem apa prevazuta la reteta si orezul, praful de sare (atentie, otetul de orez are deja in el condimente) si lasam la fiert. Focul trebuie sa fie mediu, din cand in cand mai amestecam in orez sa nu se prinda de fundul vasului, pastram acoperit. Cand orezul este aproape gata, inchidem focul si lasam sa isi traga orezul toata umezeala. Intre timp amestecam otetul cu zaharul, incalzim pana zaharul e dizolvat.

Turnam amestecul peste orez si cu o lingura sau furculita amestecam sa omogenizam. Apoi, pe o suprafata plana intindem orezul si lasam la temperatura camerei pana se raceste.

Intre timp pregatim foile de nori (alge de mare), adica le taiem in jumatate, pregatim un vas cu apa in care va trebi sa ne inmuiem degetele de fiecare data cand luam orez si presaram peste nori, precum si un cutit bine ascutit. Daca vrem sa folosim si avocado sau castravete, le pregatim in timpul asta.

Acuma, avem in fata noastra totul pregatit deci putem incepe.

Luam o foaie de nori si o punem pe bucata de betisoare de bambus in fata noastra. Inmuiem degetele in apa si folosindu-ne de ele luam cate putin din orez si intindem, pa cat posibil, un strat uniform si nu gros, pe foaia de nori, avand grija sa lasam o margine neacoperita in partea de sus.

Cand stratul de orez este bine intins, deasupra asezam somonul afumat (sau ce altceva alegem sa folosim) . Apoi ajutandu-ne de suportul de bambus, incepem sa rulam nori, apasand cu palmile ca sa fim siguri ca se lipeste bine.

Rulourile obtinute se aseaza pe o farfurie si dupa ce am terminat de rulat totul, trecem la portionare.

Fiecare rulou il taiem in jumatate (inainte indepartam marginile care nu sant uniforme) apoi fiecare jumatate o mai taiem in jumatate. Vom obtine patru roluri micute pe care le vom taia inca odata in jumatate. Vom obtine 8 felii de sushi dintr-o foaie de nori.

Le asezam pe un platou si servim cu sos de soia sau cu sos wasabi.

PS: Este bine de stiut ca vasul cu apa sa nu lipseasca de pe masa cand pregatim sushi... cutitul cu care taiem este bine ca sa fie introdus in vasul cu apa dupa fiecare taietura facuta altfel se va lipi si feliutele de sushi nu vor avea un aspect placut

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia