Somon Marinat cu Aroma de Kiwi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Somon Marinat cu Aroma de Kiwi

Ingrediente

  • 4 bucati de somon fille
  • 1 lingura miere
  • 2 lingurite sos de soia
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 1/4 lingurita piper
  • Ulei pentru uns tigaia
  • Garnitura de fructe:
  • 100 g mango taiat cubulete
  • 100 g kiwi taiat cubulete
  • 2-3 linguri de coriandru proaspat tocat
  • 1/4 cana suc de portocale sau mandarine

Mod de preparare

Sosul pentru marinare:
Se combina mierea, sosul de soia, uleiul de masline si piperul.

Prepararea pestelui:
Pestele se pune intr-o punga, impreuna cu sosul si se marineaza timp de 10 minute. Rotiti pestele cu fata in jos dupa primele 5 minute.

Se scoate pestele si se pune intr-o tigaie incinsa care a fost unsa cu putin ulei inainte, sau pe gratar. Sosul ramas in punga se arunca.

Frigeti pestele cate 5 minute pe fiecare parte sau pana cand este facut.

Garnitura de fructe:
Cat e pestele pe ochi, pregatiti garnitura de fructe. Combinati cele 4 ingrediente. Puneti peste somon si serviti.

Este o reteta usoara, perfecta pentru o zi de vara fierbinte. Fructele pot fi combinate in functie de preferinte: ananas – mango, piersici – mango etc.


Eu am folosit 2 bucati de somon si niste cod, pentru ca asta aveam in frigider. Dar se preteaza mai bine combinatia cu somon.

De asemenea, eu n-am rezistat fara sa pun sare pe peste, desi reteta nu solicita asta. Dar na, am si eu fixatiile mele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate