Se clateste somonul cu apa rece si se tamponeaza bine cu un servet de bucatarie. Se ia tava in care-l vom pregatii si se tapeteaza cu hirtie de aluminiu. Se unge cu putin ulei de masline. Somonul se sareaza, pipereaza si se pune in tava.
Cartoful (cu coaja) se spala f. bine, se sterge de apa si sa taie felii f. subtiri (cu mandolina sau un cutit f. bine ascutit). Feliile de cartof se sterg cu un servet daca sint umede. Se ung bucatile de somon cu putin ulei, se pun citeva frunze de patrunjel, citeva picaturi de vin, iar deasupra se pun feliile de cartof, una linga alta.
Se sareaza, pipereaza si se ung cu putin ulei si se stropesc cu putin vin alb. Se baga tava in cuptorul preincalzit la 180*c (355*f) si se tine circa 25-30 de minute, sau pina cind cartofii au capatat o culoare aurie deasupra.
Eu am servit somonul cu legume fierte (broccoli si conopida)!
Pofta Buna!

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii