Se clateste somonul cu apa rece si se tamponeaza bine cu un servet de bucatarie. Se ia tava in care-l vom pregatii si se tapeteaza cu hirtie de aluminiu. Se unge cu putin ulei de masline. Somonul se sareaza, pipereaza si se pune in tava.
Cartoful (cu coaja) se spala f. bine, se sterge de apa si sa taie felii f. subtiri (cu mandolina sau un cutit f. bine ascutit). Feliile de cartof se sterg cu un servet daca sint umede. Se ung bucatile de somon cu putin ulei, se pun citeva frunze de patrunjel, citeva picaturi de vin, iar deasupra se pun feliile de cartof, una linga alta.
Se sareaza, pipereaza si se ung cu putin ulei si se stropesc cu putin vin alb. Se baga tava in cuptorul preincalzit la 180*c (355*f) si se tine circa 25-30 de minute, sau pina cind cartofii au capatat o culoare aurie deasupra.
Eu am servit somonul cu legume fierte (broccoli si conopida)!
Pofta Buna!
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii