Somon cu Sos Tartar (Varianta Americana)

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Somon cu Sos Tartar (Varianta Americana)

Ingrediente

  • sos tartar (varianta americana modificata)
  • 3 linguri foarte pline cu maioneza (tare)
  • 1 castravete murat tocat marunt de tot
  • 1 fir de ceapa verde tocata marunt
  • patrunjel verde tocat marunt (dupa gust) + extra pentru decor
  • 1 lingura otet de vin alb (eu am pus rosu)
  • 2 lingurite de moare (zeama de castraveti)
  • piper, sare dupa gust
  • 6-7 frunze de tarhon tocate marunt (am uitat sa le pun in poza)
  • 8 bucati somon file (fara oase si piele) - 2 buc se considera o portie
  • marar, sare, piper dupa gust
  • 3 lingurite de suc de lamaie
  • putin unt pentru uns tava

Mod de preparare

Pentru sos, se face maioneza foarte tare (sa stea teapana de tot), se toaca marunt de tot celelalte componente, se pun peste maioneza, se amesteca, se adauga lichidele (moare si otet) se amesteca, se drege de sare si piper, se da la frigider, bine acoperit, ca sa se intrepatrunda aromele.

Intre timp se portioneza somonul, asta daca aveti o singura bucata mai mare, se indeparteaza oasele si pielea daca este cazul, se spala.

Intr-o tava termorezistenta, se aseaza una langa alta bucatile de peste, asta dupa ce tava a fost putin unsa cu unt, se sareaza, si sa pipereaza, se stropesc cu sucul de lamaie, se presara mararul (eu am folosit din cel uscat) si se da la cuptor pentru 15-20 de minute... daca vreti puteti sa stropiti pestele cu vin alb, este si mai bun (eu am sarit peste faza asta ca nu am avut vinul care imi trebuia).

Intre timp am facut si niste cartofi taranesti, simpli, doar fierti pe trei sferturi, scursi si apoi tavaliti prin ulei, marar si usturoi...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete
Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume
Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Reţetă de preparare a papanaşilor
2
Romania

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura Fanta
4
Romania

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Pilaf (cea Mai Simpla si Delicioasa Reteta)
5
Italia

Pilaf (cea Mai Simpla si Delicioasa Reteta)

Pilaf (cea Mai Simpla si Delicioasa Reteta)