Se spala rapid somonul sub un jet de apa rece pentru a nu-si pierde proprietatile. Se sareaza putin si se lasa sa se odihneasca. Se rade fin coaja de la o portocala si se stoarce sucul de la doua portocale. A treia se foloseste pentru ornat.
Ceapa se toaca foarte marunt (puteti s-o puneti si la mixer) si se amesteca cu zeama, coaja de la portocale, boabele de mustar si putina sare. Se pune somonul intr-un vas adanc si se varsa sosul peste el. Se tine la frigider aproximativ 30 minute.
Se pune apoi o parte din sos intr-un vas de yena si deasupra se aseaza fileul de somon. Peste el se varsa restul de sos si se presara piper alb. Se da la cuptorul incins pesntru 30 minute. Eu am pregatit doua pachetele cu surprise. Am asezat pe o foaie de aluminiu cate trei ciuperci champignon intregi peste care am presarat sare, piper si putin ulei de masline. Am strans folia bine si le-am bagat sip e ele la cuptor.
Am servit un pahar de vin alb.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii