Sardine Prajite `a Linguata`

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Sardine Prajite `a Linguata`

Ingrediente

  • sardine
  • otet de vin alb
  • faina
  • ulei de masline
  • sare

Mod de preparare

- le spalam, uscam si le punem intr-o farfurie, turnam otet peste ele (fara sa le inecam in otet), le lasam minim 30 minute
- le scoatem si le uscam apoi le trecem prin faina si le prajim in uleiul incins
- le saram la sfirsit

* Spalam sardinele si le curatam de solzi. Taiate pe burta li se scot intestinele, apoi se taie capul. In continuare sunt desfacute ca o carte, tragind usor in lungul sirei spinarii aceasta se va ridica cu usurinta dinspre cap spre coada dezlipindu-se de carnea pestelui impreuna cu restul oaselor. Se taie cu un cutit ascutit sau cu foarfeca de bucatarie ca sa pastram codita.

** se poate folosi chiar si zeama de lamiie in loc de otet
Sardine a "linguata" este o reteta foarte veche, siciliana, un mod de a prepara pestele al sicilienilor saraci care desfacind pestele in acest fel si apoi prin marinarea in otet inainte de a fi prajit faceau ca acest peste ieftin sa semene cu unul mai scump cum ar fi Limba de mare (lat. Solea Solea) si care in spaniola se numeste lenguado.

Faptul ca pestele se tinea mai intii in otet sau chiar in zeama de lamiie inainte de a fi prajit este de fapt o metoda veche de a face ca gustul sa se imbunatateasca in cazul in care pestele folosit din motive economice era poate de o calitate inferioara sau nu era chiar proaspat. Insa acest mod de a praji pestele ii da astazi un gust caracteristic.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Paris Brest

Paris Brest

Paris Brest
Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata

Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata

Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
1
Carte de bucate

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Tort Racoros
2
Dulciuri

Tort Racoros

Tort Racoros
Reţetă de preparare a papanaşilor cu Smântână și Dulceață de Afine
3
Produse de panificatie si patiserie

Reţetă de preparare a papanaşilor cu Smântână și Dulceață de Afine

Reţetă de preparare a papanaşilor cu Smântână și Dulceață de Afine
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Chec la cana cu Nutella
Culinar.RO

Chec la cana cu Nutella

Checul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...

Chec la cana cu Nutella
Supa de ceapa
Gustos.RO

Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.

Supa de ceapa