Sardinele se curata de solzi, se taie capul si se scoate sira spinarii impreuna cu toate oasele incepind de la coada spre cap, se trage sira spinarii cu 2 degete cu grija sa nu se rupa in 2 pestele. Se pun curatate si spalate in castron cu putin ulei si zeama de lamiie.
In timpul asta se incalzeste cuptorul, se curata cartofii de coaja si se taie felii subtiri. Cartofii spalati se pun intr-un castronel si peste ei se toarna putin ulei aromatizat cu: sare, un catel de usturoi taiat si o crenguta de rozmarin... Eu nu am pus usturoi (dar noi suntem mofturosi). Se amesteca bine cartofii sa prinda gust de la ulei.
Pe tava de la cuptor, peste hirtie de copt se aseaza in forma de petale de floare feliile de cartof iar peste ele sardinele. Se pot acoperi cu un alt strat de cartofi (eu nu le-am acoperit).
Se da tava la cuptor la foc mare pt 15-20 minute maxim... de fapt depinde de cantitatea din tava... dupa 10 minute verificati daca sunt cartofii copti si nu lasati prea mult ca sa nu se usuce pestele prea tare.
Se poate face si cu hamsii sau cu fileuri din pestele preferat taiate mai mici.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustAm incercat crema de unt postata de bucataras Ligia, delicioasa crema...
Tort Paste 2016Deserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii