Salata Paul

Complexitate
redusa
Salata Paul

Ingrediente

  • 1 caracatita intreaga 1-1,5 kg
  • 1 capatana de usturoi
  • 5 frunze de dafin
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 lamaie
  • sare marina
  • piper negru proaspat macinat
  • ulei de masline

Mod de preparare

Carnea de caracatita pe care o regasim in multe culturi gastronomice este o sursa importanta de vitamina B3, b 12, potasiu, fosfor si seleniu si nu in ultimul rind este foarte gustoasa.

In cinstea caracatitei prezicatoare de la Campionatul Mondial 2010 am botezat acesta salata de caracatita -Paul.

Caracatita pe care am cumparat-o a fost asa de proaspata incat deabia am reusit sa o tin in cratita ca sa o gatesc!

Intr-o cratita mare cu capac, puneti apa, jumatate din cantitatea de usturoi (cateii intregi) , foile de dafin, caracatita, sare si puneti-o pe foc, si fierbeti 1 ora. Verificati cu o furculita daca este frageda, daca nu mai lasati-o sa fiarba in continuare.

Aceasta este reteta de baza pentru mai multe retete cu caracatita: salata de caracatita, frigarui de caracatita, supa de caracatita.

Dupa ce am fragezit caracatita putem sa o taiem felii, sa o condimentam si sa o servim. Putem sa-i curatam pielea si ventuzele, carnea din interiorul capului, gura si ochii. Eu asa am pregatit-o.
Dupa ce am curatat-o o taiem felii sau bucatele.

Aranjam bucatile pe un platou:
Pregatim sosul amestecand sucul de la o lamaie, patrunjelul tocat, usturoiul tocat (la sos putem sa folosim usturoi verde), ulei de masline, sare si piper proaspat macinat.

Este o retete foarte usoara si gustoasa, potrivita pentru cina in zilele toride de vara. Poate fi servita calda, imediat cum am pregatit-o, sau rece, este la fel de gustoasa.

Va doresc pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
2
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Salam de biscuiţi reţetă
4
Dulciuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă
Prajitura Tosca
5
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Parteneri
Placinta cu Dovleac (Reteta Video)
Bucataras.RO

Placinta cu Dovleac (Reteta Video)

Haideti sa imblanzim monstrii cu un desert de sezon, fraged si delicios! http://youtu.be/bIzKR9H2nH4

Placinta cu Dovleac (Reteta Video)
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Gustos.RO

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele.

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin