Carnea de caracatita pe care o regasim in multe culturi gastronomice este o sursa importanta de vitamina B3, b 12, potasiu, fosfor si seleniu si nu in ultimul rind este foarte gustoasa.
In cinstea caracatitei prezicatoare de la Campionatul Mondial 2010 am botezat acesta salata de caracatita -Paul.
Caracatita pe care am cumparat-o a fost asa de proaspata incat deabia am reusit sa o tin in cratita ca sa o gatesc!
Intr-o cratita mare cu capac, puneti apa, jumatate din cantitatea de usturoi (cateii intregi) , foile de dafin, caracatita, sare si puneti-o pe foc, si fierbeti 1 ora. Verificati cu o furculita daca este frageda, daca nu mai lasati-o sa fiarba in continuare.
Aceasta este reteta de baza pentru mai multe retete cu caracatita: salata de caracatita, frigarui de caracatita, supa de caracatita.
Dupa ce am fragezit caracatita putem sa o taiem felii, sa o condimentam si sa o servim. Putem sa-i curatam pielea si ventuzele, carnea din interiorul capului, gura si ochii. Eu asa am pregatit-o.
Dupa ce am curatat-o o taiem felii sau bucatele.
Aranjam bucatile pe un platou:
Pregatim sosul amestecand sucul de la o lamaie, patrunjelul tocat, usturoiul tocat (la sos putem sa folosim usturoi verde), ulei de masline, sare si piper proaspat macinat.
Este o retete foarte usoara si gustoasa, potrivita pentru cina in zilele toride de vara. Poate fi servita calda, imediat cum am pregatit-o, sau rece, este la fel de gustoasa.
Va doresc pofta buna!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii