Rulouri de Biban cu Fructe Asortate (Guobinfen Luyujuan)

Complexitate
redusa
Rulouri de Biban cu Fructe Asortate (Guobinfen Luyujuan)

Ingrediente

  • Un biban (aproximativ 600 gr )
  • 4 capsuni
  • 50 gr fruct dragon (Pitaya)
  • o jumatate de kiwi
  • o jumatate de castronas cu suc de portocale proaspat stoarse (cca 110 gr )
  • o lingura de zahar (15 ml )
  • 3 gr sare
  • o lingurita de praf de piper alb (5 gr )
  • o cantitate potrivita de amidon

Mod de preparare

1. Curatam bibanul de solzi si Ii scoatem maruntaiele. Il spalam bine. Se taie carnea de-alungul coloanei vertebrale pentru eliminarea capului si oaselor. Realizam doua felii din carne de peste.

2. Facem pe o felie de carne de peste taieturi Intr-un unghi de 45 de grade. Distanta dintre doua taieturi se mentine la aproape un centimetru. Rotim bucata de carne cu 90 grade si facem din nou taieturi intr-un unghi de 45 de grade. Se cresteaza in acelasi mod si cealalta bucata de peste. Fiti atenti sa nu rupeti carnea cand o taiati.

3. Presaram uniform sarea si praful de piper alb pe feliile de carne de peste si intindem cu mana.

4. Punem feliile de carne de peste in amidon asa incat acestea sa fie acoperite complet.

5. Turnam o mare cantitate de ulei In tigaie. Cand uleiul devine putin cald, punem feliile de carne de peste la prajit. Feliile de peste se ruleaza automat in uleiul cald. cand rulourile de peste capata culoarea aurie, le scoatem pe o farfurie. Fiti atenti! cand punem felia de carne in ulei, tinem de cele doua capete ale feliei pentru ca partea din mijloc sa se modeleze mai intai, apoi ii dam drumul complet In ulei.

6. Taiem fructele In bucatele.

7. Punem In alta tigaie bucatelele de fructe, zahar si suc de portocale pentru a realiza un sos dulce-acrisor.

8. Dizolvam amidon In apa si turnam solutia in tigaie. Se amesteca bine. Cand sosul devine consistent, oprim focul.

9. Punem sosul pe rulourile de peste. Mancarea este gata.

Sfaturi:
1. Capul si oasele pestelui pot fi folosite pentru a prepara o supa.
2. Este bine sa nu fierbem mult timp bucatelele de fructe pentru a evita schimbarea culorilor acestora.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Chisca umpluta cu crupe albe
1
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
3
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Savarine cu frisca
4
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Furescuri cu Untura
5
Dulciuri

Furescuri cu Untura

Furescuri cu Untura
Parteneri
Supa de spanac cu cartofi
Bucataras.RO

Supa de spanac cu cartofi

O supa usoara de spanac dreasa cu smantana si ou.  

Supa de spanac cu cartofi
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Cozonac evantai
Gustos.RO

Cozonac evantai

Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

Cozonac evantai