Pestisori cu Degete de Mamaliga Fripta

Complexitate
redusa
Pestisori cu Degete de Mamaliga Fripta

Ingrediente

  • o cana malai
  • 3 + 3/4 cani de apa
  • Sare dupa cuviinta
  • o lingurita unt (optional)
  • 1/2 kg sardine, sprot, pestisori proaspeti de apa dulce

Mod de preparare

Pestisorii ii decongelam, daca sunt din categoria sardina, sprot ori sardele si-i spalam in ambele cazuri (si daca sunt decongelati si daca sunt proaspeti). Ii asternem intre doua servete de bucatarie si-i zvantam f. Bine. Prajirea lor este la latitudinea si longitudinea fiecaruia: fie ca-i prajin asa cum sunt fie plimbati prin faina si scuturati bine de excesul in exces, fie inmuiati in coca de clatite (dar facuta cu apa minerala f. Rece si nu cu lapte)

Prajiti in transe mici, in baie de ulei si-i scoateti pe un servet absorbant.

Degetele de mamaliga:

Punem apa la fiert cu cele trebuincioase, unt daca ne permite regimul (alimentar) si sare (ea se pune dupa ce apa e in clocot - fierbe mai incet apa cu sare decat fara - de aceea o punem cand bulbuceste apa)

Turnam tot malaiul deodata si amestecam vartos doar 7 minute (mamaliga pripita, oarecum - ea urmeaza a se mai coace in ulei sau cuptor)

Pregatim un platou, mai mult lung decat lat sau invers, il ungem bine cu ulei si turnam mamaliguta fierbinte in el tratand-o ca pe un pandispan: o intindem si-o netezim pe deasupra cu ajutorul unui cutit lat si ud foarte - la fiecare trecere a cutitului peste suprafata mamaligii blege, udam cutitul si astfel obtinem o suprafata neteda.

Lasam toata facerea asta sa se raceasca si, tot cu un cutit ud, feliem degete sau degetele...

In uleiul ramas inca fierbinte in urma frigerii pestisorilor, frigem aceste fasii de mamaliga. Spre deosebire de cartofii prajiti, degetele se pot manca la fel de crocante la exterior si moi in interior si a doua zi, ceea ce in Delta nu e de ici de colo!
De mentionat este ca s-au afisat poze din discutiile de pe forum si care nu au legatura cu reteta de mai sus... mea culpa!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
New York Cheesecake

New York Cheesecake

New York Cheesecake
Cele mai apreciate rețete
Salata de Ceapa Marinata
1
Salate

Salata de Ceapa Marinata

Salata de Ceapa Marinata
Tort Racoros
2
Dulciuri

Tort Racoros

Tort Racoros
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Felii olandeze
4
Dulciuri

Felii olandeze

Felii olandeze
Prajitura Sireata
5
Dulciuri

Prajitura Sireata

Prajitura Sireata
Parteneri
Aperitiv chiftelute cu ton
Bucataras.RO

Aperitiv chiftelute cu ton

Aperitiv chiftelute cu ton
Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere
Culinar.RO

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere. Aceasta reteta nu contine gluten

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere
Pariziene cu branza dulce
Gustos.RO

Pariziene cu branza dulce

Reteta de pariziene cu branza dulce. Pariziene cu branza dulce reteta simpla. Reteta de cornuri pariziene cu umplutura de...

Pariziene cu branza dulce