Pestisori cu Degete de Mamaliga Fripta

Complexitate
redusa
Pestisori cu Degete de Mamaliga Fripta

Ingrediente

  • o cana malai
  • 3 + 3/4 cani de apa
  • Sare dupa cuviinta
  • o lingurita unt (optional)
  • 1/2 kg sardine, sprot, pestisori proaspeti de apa dulce

Mod de preparare

Pestisorii ii decongelam, daca sunt din categoria sardina, sprot ori sardele si-i spalam in ambele cazuri (si daca sunt decongelati si daca sunt proaspeti). Ii asternem intre doua servete de bucatarie si-i zvantam f. Bine. Prajirea lor este la latitudinea si longitudinea fiecaruia: fie ca-i prajin asa cum sunt fie plimbati prin faina si scuturati bine de excesul in exces, fie inmuiati in coca de clatite (dar facuta cu apa minerala f. Rece si nu cu lapte)

Prajiti in transe mici, in baie de ulei si-i scoateti pe un servet absorbant.

Degetele de mamaliga:

Punem apa la fiert cu cele trebuincioase, unt daca ne permite regimul (alimentar) si sare (ea se pune dupa ce apa e in clocot - fierbe mai incet apa cu sare decat fara - de aceea o punem cand bulbuceste apa)

Turnam tot malaiul deodata si amestecam vartos doar 7 minute (mamaliga pripita, oarecum - ea urmeaza a se mai coace in ulei sau cuptor)

Pregatim un platou, mai mult lung decat lat sau invers, il ungem bine cu ulei si turnam mamaliguta fierbinte in el tratand-o ca pe un pandispan: o intindem si-o netezim pe deasupra cu ajutorul unui cutit lat si ud foarte - la fiecare trecere a cutitului peste suprafata mamaligii blege, udam cutitul si astfel obtinem o suprafata neteda.

Lasam toata facerea asta sa se raceasca si, tot cu un cutit ud, feliem degete sau degetele...

In uleiul ramas inca fierbinte in urma frigerii pestisorilor, frigem aceste fasii de mamaliga. Spre deosebire de cartofii prajiti, degetele se pot manca la fel de crocante la exterior si moi in interior si a doua zi, ceea ce in Delta nu e de ici de colo!
De mentionat este ca s-au afisat poze din discutiile de pe forum si care nu au legatura cu reteta de mai sus... mea culpa!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia