Pestisori cu Degete de Mamaliga Fripta

Complexitate
redusa
Pestisori cu Degete de Mamaliga Fripta

Ingrediente

  • o cana malai
  • 3 + 3/4 cani de apa
  • Sare dupa cuviinta
  • o lingurita unt (optional)
  • 1/2 kg sardine, sprot, pestisori proaspeti de apa dulce

Mod de preparare

Pestisorii ii decongelam, daca sunt din categoria sardina, sprot ori sardele si-i spalam in ambele cazuri (si daca sunt decongelati si daca sunt proaspeti). Ii asternem intre doua servete de bucatarie si-i zvantam f. Bine. Prajirea lor este la latitudinea si longitudinea fiecaruia: fie ca-i prajin asa cum sunt fie plimbati prin faina si scuturati bine de excesul in exces, fie inmuiati in coca de clatite (dar facuta cu apa minerala f. Rece si nu cu lapte)

Prajiti in transe mici, in baie de ulei si-i scoateti pe un servet absorbant.

Degetele de mamaliga:

Punem apa la fiert cu cele trebuincioase, unt daca ne permite regimul (alimentar) si sare (ea se pune dupa ce apa e in clocot - fierbe mai incet apa cu sare decat fara - de aceea o punem cand bulbuceste apa)

Turnam tot malaiul deodata si amestecam vartos doar 7 minute (mamaliga pripita, oarecum - ea urmeaza a se mai coace in ulei sau cuptor)

Pregatim un platou, mai mult lung decat lat sau invers, il ungem bine cu ulei si turnam mamaliguta fierbinte in el tratand-o ca pe un pandispan: o intindem si-o netezim pe deasupra cu ajutorul unui cutit lat si ud foarte - la fiecare trecere a cutitului peste suprafata mamaligii blege, udam cutitul si astfel obtinem o suprafata neteda.

Lasam toata facerea asta sa se raceasca si, tot cu un cutit ud, feliem degete sau degetele...

In uleiul ramas inca fierbinte in urma frigerii pestisorilor, frigem aceste fasii de mamaliga. Spre deosebire de cartofii prajiti, degetele se pot manca la fel de crocante la exterior si moi in interior si a doua zi, ceea ce in Delta nu e de ici de colo!
De mentionat este ca s-au afisat poze din discutiile de pe forum si care nu au legatura cu reteta de mai sus... mea culpa!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
3
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Paste - Fettucina Alfredo
4
Paste

Paste - Fettucina Alfredo

Paste - Fettucina Alfredo
Parteneri
Salata de castraveti
Bucataras.RO

Salata de castraveti

Salata de castraveti
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura