Haideti sa ne plimbam un pic prin Sevilla!
Reteta asta am invatat-o de la fosta mea sefa si sora sa, colega de munca cu mine. Cat timp am lucrat in acel restaurant era obiceiul ca in fiecare duminica sa ne strangem cu totii la masa, dupa ce serveam clientii, bineinteles. Si cam o data la doua saptamani se facea mancare din zona Sevillei, caci de acolo erau cele doua.
Pestele folosit in aceasta reteta se poate inlocui cu cod desarat sau cu merluciu. Dar unditarul are un gust puternic de mare, pentru cine este amator de astfel de preparate si se foloseste apa in loc de supa baza e peste.
Acum, nu e neaparata nevoie sa folositi tigaia pentru paella, intr-o tigaie de teflon mai intinsa puteti prepara la fel de bine acest fel. Eu doar am facut inaugurarea la noua mea tigaie de paella, caci pana acum era de imprumut.
Saratti si piperati carne de peste si rezervati. Tocati ceapa marunt. Masurati apa si orezul si rezervati. Puneti si mazarea la indemana, daca este congelata este suficient sa o lasati langa dvoastra cat timp pregatiti totul. Nu recomand mazarea din conserva.
Puneti uleiul la incins si caliti ceapa. Cand a devenit transparenta dati pe marginea tigaii si puneti pestele. Pestele unditar are o mare cantitate de apa si veti vedea la inceput ca paraca va "fierbe", de fapt el deshidratandu-se. Intoarceti cu grija de pe o parte pe alta pana cand prinde o mica crusta.
Nu va speriati daca veti avea ca o "lipitura" pe fundul tigaii in locul in care a fost pestele, nu curatati, aceasta se va dizolva cu apa si va da gust. Cand pestele e gata puneti orezul si lingura de sos verde, mestecati repede, apoi aruncati si alicele in tigaie, mestecati ca sa se omogenizeze bine, apoi turnati apa.
Dati la foc mare primele 15 minute, apoi reduceti focul la jumatate. Cand a ramas un pic de lichid, stingeti focul si acoperiti cu folie de aluminiu sau hartie. Lasati cca 10 minute ca orezul sa absoarba lichidul.
In zona Sevilliei sunt multe retete traditionale ce nu folosesc sofranul, deoarece era scump iar imprejurimile acestui oras sunt cunoscute ca zone sarace ale Spaniei. In schimb folosesc din abundenta pimienton-boia de ardei dulce sau ardei ñora pt a da culoare preparatelor.
Serviti cu zeama de lamaie sau daca doriti cu mousse de usturoi. Este fel principal, ideal pentru o masa de pranz de duminica.
Lasagna este un preparat delicios si destul de versatil. Iata o reteta clasica pentru lasagna cu carne:
Lasagna - delicios si usor de preparatPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorAcestea sunt vestitele clatite americane, groase, spongioase care sunt adesea consumate cu sirop de artar sau bacon prajit....
American pancakesBriose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache. Descopera cum sa prepari rapid aceste...
Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache
Comentarii