Peste la cuptor cu smantana

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa
Peste la cuptor cu smantana

Ingrediente

  • 2 crapi cam de 1 kg bucata
  • 2 cepe
  • 4 rosii
  • 100 ml ulei
  • 4-5 catei de usturoi
  • 300 ml smantana
  • sare dupa gust
  • 20 gr piper macinat
  • 10 gr tarhon
  • 200 gr ciupercute de padure fierte si taiate marunt (hulughite)

Mod de preparare

Se curata pestele, se spala bine si se lasa la scurs si pregatim compozitia pentru umplut pestele.

Intr-un vas, punem cipercutele, sare dupa gust, o ceapa taiata solzisori, o lingura de smantana, un catel de usturoi tocat marunt, putin piper macinat si putin tarhon, amestecam bine si umplem pestii pe care ii vom aseza in tava in care am pus ulei si putin tarhon, piper macinat. Asezam apoi cate doua felii de rosii in pesti si restul feliilor de rosii le asezam pe langa pesti si peste pesti, asezam in tava si ceapa taiata solzisori, presaram tarhon, piper macinat, sare dupa gust si turnam smantana in care am adaugat cateii de usturoi pisati bine. Dam tava la cuptor, la foc potrivit, cam 40 de minute. Daca mai adaugati si o mamaliga, in mod clar, nu va veti mai ridica de la masa!
Eu am mai adaugat si peste prajit dat prin malai. Am adus si mamaliguta si mujdei de usturoi. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia