Se spala fileurile de peste si se pun pe un servetel absorbant ca sa scapam de excesul de apa. Se aranjeaza intr-o tava, se presara deasupra sare, piper, patrunjel uscat (eventual marar cui ii place).
Untul se pune intr-un castronas si se incalzeste pana la lichefiere dupa care, cu o lingura, se indeparteaza spuma alba de la suprafata. Usturoiul se toaca fin de tot (se foloseste presa daca aveti) si se amesteca cu untul topit. Se poate folosi usturoi mai mult daca va place.
Se adauga sucul de lamaie, se amesteca bine si cu o lingurita se toarna deasupra fileurilor. Se puna la cuptorul preancalzit la 350 f (180C) si se coace pret de vreo 15 minute sau mai putin daca sunt fileurile mai subtiri cum au fost ale mele.
In timpul coptului se mai stropeste pestele cu sosul din tava.
Intre timp se pune la microunde doi cartofi si se coc. Daca nu aveti microunde se inlocuiesc cu cartofi fierti in apa cu sare. Cartofii in cazul asta se taie in patru dupa curatare si spalare.
Se serveste pe farfurie calda, un fileu si un cartof si cu sosul din tava se stropesc cartofii direct in farfurie.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaDemult am vrut sa-l fac, saptamana aceasta am avut si ocazia potrivita! E un tort racoros, ca o inghetata, s-a topit practic...
Tort diplomat cu zmeura si ananasMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii