Peste cu Susan si Orez Chinezesc

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Peste cu Susan si Orez Chinezesc

Ingrediente

  • o cana de orez
  • legume congelate (mix)
  • 2 oua prajite (ratota) si tocate apoi mai marunt
  • 3-4 picaturi de ulei de peshte
  • 3-4 linguri de sos de soia
  • 3 fire de ceapa verde
  • file de peste (eu am pus merluza)
  • seminte de susan
  • pesmet
  • vermut dry sau extra dry (eu am pus vin Chardonnay)
  • 1 ou batut bine
  • faina
  • sare si piper
  • ulei ptr prajit

Mod de preparare

Se pune orezul la fiert. In timp cat orezul fierbe se pregateste pestele, se taie bucati mai mici daca este cazul, se combina semintele de susan cu pesmetul si se pune deoparte. Apoi oul se bate bine si se combina cu vinul, se pune deoparte. Faina se amesteca cu sare si piper. Bucatile de file se preseaza intr-un servet de hartie ca se se absoarba excesul de apa, se dau prin faina si apoi prin oul amestecat cu vin, apoi se dau bucatile de peste prin semintele de susan amestecate cu pesmet. Se lasa 2-3 minute dupa care se prajesc (la foc mic)

Acuma este gata deja si orezul de fiert. Se pune intr-o tigaie picaturile de ulei de peste se pune amestecul de legume si se prajesc un minut sau doua, se adauga apoi orezul fiert, se amesteca (tot pe foc) se pune sosul de soia si se amesteca din nou. Se ia de pe foc si se pune deoparte. Se prajesc ouale, se taie marunt (sau cum preferati) se taie ceapa verde si se adauga ambele peste orez.

Se amesteca din nou. Se serveste cald langa peste. Daca vreti separat se poate face un sos mai picant in care se inmoaie pestele pe masura ce se mananca

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu foi si gem de prune
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Dulciuri

Savarine cu frisca

Se separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...

Prajitura Tosca
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura Schneider
4
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Prajitura Tosca
5
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca