Peste cu Lamaie si Portocala, la Cuptor

Complexitate
redusa
Peste cu Lamaie si Portocala, la Cuptor

Ingrediente

  • Pentru marinada
  • -1 lingura mustar frantuzesc, cu boabe de mustar
  • -1 lingurita miere
  • -coaja rasa de la ½ portocala
  • -coaja rasa si sucul de la 1 lamaie
  • -2 catei de usturoi, zdrobiti
  • -1 lingurita boia de ardei iute, optional
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • Altele
  • -2 fileuri de peste gras, aprox 500 g (se poate folosi pangasius)
  • -1 lingura ulei de masline

Mod de preparare

Amestecati intr-un bol mustarul, miere, zeama de lamaie, coaja rasa de lamaie si portocala, usturoiul zdrobit, boiaua de ardei iute (optional), sare si putin piper pentru a obtine o marinada. Adaugati fileurile de peste si intoarceti-le astfel incat sa fie impregnate cu marinada pe toate fetele. Lasati in asteptare, la rece, pentru cel putin 30 min.

Ungeti cu ulei o folie de aluminiu, suficient de mare cat sa poate inveli pestele si asezati-o intr-un vas termorezistent. Turnati peste folie ½ din marinada, puneti fileurile si restul de marinada. Infasurati pestele in folie si dati la cuptorul incins pentru circa 10 min, la 190 grade.

Desfaceti cu grija folia in partea superioara, stropiti pestele cu marinada si introduceti din nou la cuptor, descoperit, pentru 4-5 min. Serviti pestele cat este cald, simplu sau cu garnituri de legume fierte si salata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
3
Aperitive

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
Savarine cu frisca
5
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Parteneri
Chiftelute de dovlecei cu quinoa
Bucataras.RO

Chiftelute de dovlecei cu quinoa

Piata e plina de dovlecei si trebuie sa profitam de ei. Ii putem face pane, umpluti , supa/ciorba , ghiveci dar eu va propun...

Chiftelute de dovlecei cu quinoa
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Tort Dobos (mic)
Gustos.RO

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)