Peste cu Lamaie si Portocala, la Cuptor

Complexitate
redusa
Peste cu Lamaie si Portocala, la Cuptor

Ingrediente

  • Pentru marinada
  • -1 lingura mustar frantuzesc, cu boabe de mustar
  • -1 lingurita miere
  • -coaja rasa de la ½ portocala
  • -coaja rasa si sucul de la 1 lamaie
  • -2 catei de usturoi, zdrobiti
  • -1 lingurita boia de ardei iute, optional
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • Altele
  • -2 fileuri de peste gras, aprox 500 g (se poate folosi pangasius)
  • -1 lingura ulei de masline

Mod de preparare

Amestecati intr-un bol mustarul, miere, zeama de lamaie, coaja rasa de lamaie si portocala, usturoiul zdrobit, boiaua de ardei iute (optional), sare si putin piper pentru a obtine o marinada. Adaugati fileurile de peste si intoarceti-le astfel incat sa fie impregnate cu marinada pe toate fetele. Lasati in asteptare, la rece, pentru cel putin 30 min.

Ungeti cu ulei o folie de aluminiu, suficient de mare cat sa poate inveli pestele si asezati-o intr-un vas termorezistent. Turnati peste folie ½ din marinada, puneti fileurile si restul de marinada. Infasurati pestele in folie si dati la cuptorul incins pentru circa 10 min, la 190 grade.

Desfaceti cu grija folia in partea superioara, stropiti pestele cu marinada si introduceti din nou la cuptor, descoperit, pentru 4-5 min. Serviti pestele cat este cald, simplu sau cu garnituri de legume fierte si salata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc