Nu am mai gatit demult, imi lipseste: (Dar, cu un mic ajutor, am facut ieri un peste mai deosebit; va fac cunostinta cu el:
De obicei, fac aceasta reteta din peste-sabie; dar fiindca de-o vreme nu se mai gasesc pesti d-astia - pacat, sunt f. gustosi - am facut din fileuri de pangatius. Cu ocazia asta am vazut ca si pangatius poate fi bun, daca este bine condimentat (in general nu mananc pangatius - nu are nici un Dumnezeu - plus ca daca nu-l gasesc proaspat, cel congelat are 50% apa: : ... dupa decongelare va alegeti cu o juma de peste si-o juma de apa, pe incercate:!: )
Asadar am uscat usor fileurile de peste, le-am marinat o jumatate de ora cu sare, piper si zeama de lamaie.
In acest timp am trecut o mana de seminte de pin printr-o tava incinsa, am rumenit niste pesmet (in ulei sau unt, ce va convine ...) am ras niste parmezan si-am scurs cateva boabe de stafide inmuiate de cu seara. Le-am inprietenit pe toate astea si le-am presarat peste fileurile de peste. Cine vrea, poate pune si felioare de usturoi (eu am vrut)
Am facut din fiecare filet o spirala, le-am tras in teapa cate trei si le-am tinut la cuptor, cu un firicel de ulei prelins peste ele, aproximativ 20 minute.
Va va ramane suficient pesmet+parmezan+stafide+seminte de pin, asa incat puteti presara atat deasupra spiralelor (inainte de-a le pune in cuptorul incins) cat si ca " garnitura" pe langa o salata proaspata ori una trasa in unt (cum a vrut s-o manance prietena mea - m-a pus sa omor bunatate de salata - doar cateva secunde de tavaleala prin unt fierbinte si aromat cu usturoi - atat am lasat de la mine!)
Ce ziceti de titlu'retetei, aii? m-am dat mare - vreau si eu in limbi straine ... (sa ziceti mersi ca nu ia-m spus: Involtini Palermitano ...
O minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPlacinta mea preferata.
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafideIncanta-ti familia si prietenii cu o reteta traditionala de branzoaice sau poale-n brau. Aceasta reteta simpla si gustoasa va...
Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa
Comentarii