Peste All` Italiana

Complexitate
redusa
Peste All` Italiana

Ingrediente

  • Pentru peste
  • -1 kg file de peste alb
  • -100 ml ulei
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -oregano, rozmarin, cardamon, chilli, curry, dupa gust
  • -1 lingura de ghimbir proaspat, ras, optional
  • -1 lamaie, feliata
  • -50 ml apa, optional
  • Pentru sosul alb
  • -1 lingura unt
  • -1 ceapa, tocata marunt
  • -3 catei de usturoi, zdrobiti
  • -250 ml vin alb
  • -1 lingura zeama de lamaie
  • -300 ml smantana groasa
  • -3- 4 capere uscate sau conservate, optional
  • -frunze de marar / patrunjel, tocat marunt, dupa gust
  • -cateva felii de limette / lamaie
  • Pentru mamaliga pripita
  • -250 g faina de malai
  • -750 ml apa
  • -½ lingurita sare
  • Pentru mamaliga pregatita la microunde (2- 3 portii)
  • -150 g faina de malai grisata
  • -580-600 ml apa / lapte
  • -1 praf de sare
  • -cca 50- 75 g unt

Mod de preparare

Pentru peste:
Lasati fileurile de peste la dezghetat, apoi stergeti-le cu servetele absorbante.

Puneti-le una langa alta intr-un vas termorezistent, stropiti cu ulei, presarati cu sare, piper si restul condimentelor trecute la ingrediente, dupa gust (din toate sau dupa preferinta).

Adaugati feliile de lamaie, uleiul ramas, apa (optional) si acoperiti vasul cu capac sau folie de aluminiu.

Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 20 min, la 180 grade sau pana cand pestele este facut si sosul scazut. Pastrati la cald.

Pentru sos:
Prajiti ceapa in untul incins pana devine sticloasa, adaugati usturoiul zdrobit si caliti in continuare inca 1 min, amestecand continuu.

Turnati vinul, zeama de lamaie si lasati sa fiarba 3 - 5 min.

Adaugati smantana si lasati sosul sa fiarba la foc foarte mic pana se ingroasa (pentru a nu se taia sau branzii smantana, puneti cateva linguri din sosul fierbite in smantana, amestecati, apoi turnati totul in vasul unde preparati sosul).

La final, puneti caperele (optional), mararul / patrunjelul verde, tocat marunt, omogenizati si dati deoparte. Transferati intr-o sosiera si decorati cu felii de limette.

Pentru mamaliga:
Pregatiti o mamaliga pripita sau o mamaliga rapida, la microunde.

Serviti portionand in farfurie peste stropit cu sos, pe pat de mamaliga si presarat cu patrunjel verde, tocat marunt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
4
Salate

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
Dulceata de agrise
5
Parteneri
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute