Peste All` Italiana

Complexitate
redusa
Peste All` Italiana

Ingrediente

  • Pentru peste
  • -1 kg file de peste alb
  • -100 ml ulei
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -oregano, rozmarin, cardamon, chilli, curry, dupa gust
  • -1 lingura de ghimbir proaspat, ras, optional
  • -1 lamaie, feliata
  • -50 ml apa, optional
  • Pentru sosul alb
  • -1 lingura unt
  • -1 ceapa, tocata marunt
  • -3 catei de usturoi, zdrobiti
  • -250 ml vin alb
  • -1 lingura zeama de lamaie
  • -300 ml smantana groasa
  • -3- 4 capere uscate sau conservate, optional
  • -frunze de marar / patrunjel, tocat marunt, dupa gust
  • -cateva felii de limette / lamaie
  • Pentru mamaliga pripita
  • -250 g faina de malai
  • -750 ml apa
  • -½ lingurita sare
  • Pentru mamaliga pregatita la microunde (2- 3 portii)
  • -150 g faina de malai grisata
  • -580-600 ml apa / lapte
  • -1 praf de sare
  • -cca 50- 75 g unt

Mod de preparare

Pentru peste:
Lasati fileurile de peste la dezghetat, apoi stergeti-le cu servetele absorbante.

Puneti-le una langa alta intr-un vas termorezistent, stropiti cu ulei, presarati cu sare, piper si restul condimentelor trecute la ingrediente, dupa gust (din toate sau dupa preferinta).

Adaugati feliile de lamaie, uleiul ramas, apa (optional) si acoperiti vasul cu capac sau folie de aluminiu.

Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 20 min, la 180 grade sau pana cand pestele este facut si sosul scazut. Pastrati la cald.

Pentru sos:
Prajiti ceapa in untul incins pana devine sticloasa, adaugati usturoiul zdrobit si caliti in continuare inca 1 min, amestecand continuu.

Turnati vinul, zeama de lamaie si lasati sa fiarba 3 - 5 min.

Adaugati smantana si lasati sosul sa fiarba la foc foarte mic pana se ingroasa (pentru a nu se taia sau branzii smantana, puneti cateva linguri din sosul fierbite in smantana, amestecati, apoi turnati totul in vasul unde preparati sosul).

La final, puneti caperele (optional), mararul / patrunjelul verde, tocat marunt, omogenizati si dati deoparte. Transferati intr-o sosiera si decorati cu felii de limette.

Pentru mamaliga:
Pregatiti o mamaliga pripita sau o mamaliga rapida, la microunde.

Serviti portionand in farfurie peste stropit cu sos, pe pat de mamaliga si presarat cu patrunjel verde, tocat marunt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia