Pastrav umplut la gratar

Complexitate
redusa
Pastrav umplut la gratar

Ingrediente

  • Avem nevoie de urmatoarele :
  • In primul rand de pastravi Smile
  • - 4 rosii mari decojite
  • - 3 ardei iuti bulgaresti
  • - zeama de la 2 lamai
  • - sare , piper alb, delikat
  • - ulei aproximativ 200 ml
  • - feliute de slanina
  • - cate un catel de usturoi ptr fiecare pastrav
  • - gogosar
  • -crengute de rozmarin prospat

Mod de preparare

Tinem pastravii cca.2 ore la rece in urmatoarea compozitie :
Rosiile le decojim si le taiem cubulete marunte . Ardeii iuti se taie felii.Rosiile si ardeii se pun in 200 ml ulei la care se adauga 1 lingura mare de sare si 1 lingura de delikat. Tot aici taiem un gogosar cubulete marunt, stoarcem zeama de la cele 2 lamai mai adaugam un pic de piper alb amestecam totul si asezam in compozitia obtinuta pastravii .

Dupa cele 2 ore scoatem pestii si incepem sa-i umplem cu compozitia in care au stat la care mai adaugam cate o felie de slanina , o feli de gogosar, un catel de usturoi si daca aveti la indemana o crenguta mica de rozmarin.
Astfel impanat pastravul se pune pe folie de aluminiu uns cu un pic de ulei se impacheteaza si se pune la prajit pe gratar la jar. L-am tinut pe gratar aproximativ 15 minute pe o parte ,15 pe cealalta .
Se ia de pe gratar se despacheteaza pastravul si se serveste cu un mujdei de usturoi pregatit in felul urmator : 3-4 catei de usturoi zrobiti se freaca cu o lingurita sare la care se adauga treptat un pic de ulei pana se ingroase un pic ca o maioneza , apoi adaugam un pic de boia (eu folosesc gulyasul crema ) , si peste se pune smantana ,se mai storce in el zeama de lamaie dupa gustul fiecaruia (eu am pus la o cana de ceai o jumate de lamaie).
Se poate servi cu cartofi natur .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa
Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor

Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor

Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Chec cu ciocolata
1
Dulciuri

Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Tort cu iaurt si fructe tropicale - un excelent desert racoritor
4
Dulciuri

Tort cu iaurt si fructe tropicale - un excelent desert racoritor

Tortul cu iaurt si fructe tropicale este nu doar o placere pentru papilele gustative, ci și o opera de arta culinara,...

Tort cu iaurt si fructe tropicale - un excelent desert racoritor
Tort de clatite cu budinca
5
Dulciuri

Tort de clatite cu budinca

Tort de clatite cu budinca
Parteneri
Tort de biscuiti cu crema de vanilie
Culinar.RO

Tort de biscuiti cu crema de vanilie

E foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...

Tort de biscuiti cu crema de vanilie
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Gustos.RO

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata