Midii a la France cu Cartofi Prajiti

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg midii proaspete
  • 250ml vin alb sec
  • 200gr smantana lichida
  • 2-3fire de ceapa verde
  • 2-3 fire de usturoi verde
  • sare si piper dupa gust
  • 4 cartofi potriviti, ulei pentru prajit

Mod de preparare

Se spala bine midiile si se pun intr-o oala. Se adauga: vinul, sarea, smantana lichida, ceapa si usturoiul verde tocate rondele fine, putin piper macinat, (de preferat alb), si se pune oala pe aragaz la foc potrivit! cand totul a dat in fiert se mai lasa 2-3 minute pe foc si se amesteca putin!

Daca midiile s-au deschis iar carnea are o culoare roz-portocalie sunt gata. Luati oala de pe plita, dar lasati la cald. Separat, curatati cartofii si ii taiati cat mai fin! puneti la prajit in ulei incins. Pe un platou asezati 1-2 servetele si scoateti cartofii pe care ii lasati la scurs pe un pic!

Pe o farfurie intinsa asezati in mijloc cartofii prajiti si de jur imprejur midiile pe care le stropiti cu un pic din sosul in care au fiert! pofta buna!
Dupa preferinte. Mie imi plac seara la cina insotite de un pahar de vin alb, sec!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)