Se spala bine midiile si se pun intr-o oala. Se adauga: vinul, sarea, smantana lichida, ceapa si usturoiul verde tocate rondele fine, putin piper macinat, (de preferat alb), si se pune oala pe aragaz la foc potrivit! cand totul a dat in fiert se mai lasa 2-3 minute pe foc si se amesteca putin!
Daca midiile s-au deschis iar carnea are o culoare roz-portocalie sunt gata. Luati oala de pe plita, dar lasati la cald. Separat, curatati cartofii si ii taiati cat mai fin! puneti la prajit in ulei incins. Pe un platou asezati 1-2 servetele si scoateti cartofii pe care ii lasati la scurs pe un pic!
Pe o farfurie intinsa asezati in mijloc cartofii prajiti si de jur imprejur midiile pe care le stropiti cu un pic din sosul in care au fiert! pofta buna!
Dupa preferinte. Mie imi plac seara la cina insotite de un pahar de vin alb, sec!
Dovleceii pane sunt un aperitiv delicios, perfect pentru orice masa. Preparati din felii subtiri de dovlecei, trecute prin...
Dovlecei pane - un aperitiv delicios La bogatia de legume gustoase este pacat sa nu faci o ciorba cu de toate. Daca mai pui si putina carnita de gust si mai...
Ciorba taraneasca de purcelO inghetata foarte buna!
Inghetata frantuzeasca de vanilieIncearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Comentarii