Se spala bine midiile si se pun intr-o oala. Se adauga: vinul, sarea, smantana lichida, ceapa si usturoiul verde tocate rondele fine, putin piper macinat, (de preferat alb), si se pune oala pe aragaz la foc potrivit! cand totul a dat in fiert se mai lasa 2-3 minute pe foc si se amesteca putin!
Daca midiile s-au deschis iar carnea are o culoare roz-portocalie sunt gata. Luati oala de pe plita, dar lasati la cald. Separat, curatati cartofii si ii taiati cat mai fin! puneti la prajit in ulei incins. Pe un platou asezati 1-2 servetele si scoateti cartofii pe care ii lasati la scurs pe un pic!
Pe o farfurie intinsa asezati in mijloc cartofii prajiti si de jur imprejur midiile pe care le stropiti cu un pic din sosul in care au fiert! pofta buna!
Dupa preferinte. Mie imi plac seara la cina insotite de un pahar de vin alb, sec!
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii