Malasolca in vas de paine

Portii
4
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
ridicata
Malasolca in vas de paine

Ingrediente

  • 250 gr pastrama macrou
  • 200 gr burta de somon afumat
  • 300 gr file hering afumat
  • 6 cartofi
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita boia dulce de ardei
  • 1/2 lingurita boabe de piper
  • 200 ml apa
  • foi de dafin
  • Ingrediente pentru mujdei de usturoi:
  • 1 capatana de usturoi
  • 3 linguri smantana
  • 1 varf de cutit de sare
  • Ingrediente pentru vasul de paine si inca patru turte:
  • 1 kg.faina de grau
  • 1 lingura bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita sare
  • 2-3 linguri ulei
  • zer de la branza de vaci inchegata

Mod de preparare

Se clateste pestele si se pune intr-o tigaie in care s-au pus o lingura, doua ulei de masline, se pun cartofii curatati si taiati in trei, patru bucati, sare dupa gust, piper boabe, foi de dafin, boia de ardei dulce, apa; se acopera cu un castron de inox si se da tava la cuptor, intre timp se pregateste aluatul pentru vasul de paine. Am pus castronul de inox in cuptor sa se incalzeasca si sa nu se prinda aluatul de el.


Se pune faina intr-un vas, in alt vas se pune bicarbonatul de sodiu, sare, zer, se omogenizeaza compozitia de zer pana se topeste bicarbonatul si se toarna peste faina, se framanta un aluat suficient de tare, mai spre final se mai adauga 2 linguri de ulei si se continua framantarea sa se dezlipeasca aluatul de pe maini si de pe vas. Acest aluat se poate prelucra imediat dupa framantare. Este un aluat mai deosebit cu un gust aparte, doar cunoscatorii pot aprecia asa ceva, plus ca este foarte sanatos, regleaza PH-ul in organism. Cand eram copii si veneam de la munca campului, framantam acest aluat sa pregatim turte pentru o noua zi la munca campului.


Se rupe o bucata de alaut asa mai consistenta si se intinde sub forma de foaie rotunda, grosuta, cam de 1 cm, poate mai putin, se scoate castronul de inox pe pe tigaia din cuptor si se pune foaia de aluat peste castron, cat sa cuprinda castronul in intregime, ce este in plus, se indeparteaza cu un cutit usor. Se pune castronul peste tigaia cu peste si se lasa la cuptor pentru circa 50-60 minute, se incearca sa se vada daca coca este rumenita; daca este rumena, se scoate castronul cu coca si se lasa inca putin mancarea sa se rumeneasca, dupa care se opreste focul. Se lasa coca sa se raceasca si se indeparteaza usor castronul de inox, se pune mancarea in vasul de paine.


Se curata cateii de usturoi, taie in felii fine, se aputina sare si se paseaza usor pana cand se obtine o pasta fina, se adauga apoi smantana si se amesteca pana la omogenizare, se toarna peste mancare si se poate servi, rupandu-se cate o bucatica din vasul de paine.


Sa aveti pofta, dragilor!


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Cele mai apreciate rețete
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
1
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Pasta de Gogosari si Ardei Kapia, Rosii
2
Conserve, muraturi

Pasta de Gogosari si Ardei Kapia, Rosii

Pasta de Gogosari si Ardei Kapia, Rosii
Gogosari Copti cu Usturoi
3
Garnituri

Gogosari Copti cu Usturoi

Gogosari Copti cu Usturoi
Ardei Iuti, Umpluti cu Stafide
4
Conserve, muraturi

Ardei Iuti, Umpluti cu Stafide

Ardei Iuti, Umpluti cu Stafide
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
5
Conserve, muraturi

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Parteneri
Braduti din biscuiti
Bucataras.RO

Braduti din biscuiti

Mos Craciun are niste spiridusi care umbla printre noi, afla ce ne dorim si ne face cate o surpriza. Adina (Mitinita cum o...

Braduti din biscuiti
Placinta quatro formaggi
Culinar.RO

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia