Maki Sushi cu Somon Afumat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Maki Sushi cu Somon Afumat

Ingrediente

  • Ingredientele pentru orez trebuie respectate cu strictete
  • Pentru orez:
  • 576 g orez cu bob rotund
  • 110 ml otet de orez alb sau brun
  • 735 ml apa
  • 50 g zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • Pentru umplutura:
  • 5-6 foi nori
  • 1 avocado
  • 400 g somon afumat
  • 3 castraveti mici
  • wasabi
  • sos de soia pentru servire
  • aveti nevoie si de o rogojina de bambus pentru sushi

Mod de preparare

Orezul se pune intr-un bol apoi se acopera cu apa, se amesteca bine dupa care se scurge. Frecati apoi orezul 1-2 minute, acoperiti iarasi cu apa, scurgeti si urmati acest proces pana cand apa ramane limpede.

Stoarceti orezul apoi puneti-l intr-un castron cu 735 ml de apa. Lasati sa absoarba timp de 30 de minute. Acoperiti apoi cratita, puneti la foc mediu si cand acesta incepe sa fiarba, fie se vede prin capac sau dupa sunetul apei, dati focul pe minim.

Nu se ridica capacul sub nici o forma din momentul de cand se pune pe foc. Dupa 15 minute se stinge focul si se lasa in cratita cu capacul pus timp de 15 minute. Intre timp intr-o alta cratita se pune otetul, sarea si zaharul.

Se incalzeste la foc mic pana cand se topeste zaharul. Nu lasati sa ajunga la fierbere. Intr-un bol mare de sticla, plastic sau de lemn (eu am folosit o tava mare) se pune orezul. In nici un caz sa puneti orezul in container de metal.

De asemenea folositi doar lingura de lemn sau plastic. Se toarna otetul peste orez treptat si cu lingura taiati usor si incorporati lichidul pana cand acesta este absorbit. Aveti grija sa nu striviti boabele de orez.

Avocado se curata si se taie felii subtiri apoi in forma de bastonase. Se procedeaza la fel si cu castravetii. Cand orezul a ajuns la temperatura camerei sunteti gata pentru asamblare. Pregatiti un bol cu apa la indemana.

Pe o rogojina de bambus se aseaza o foaie nori cu partea stralucitoare in jos. Umeziti degetele, scuturati excesul de apa apoi intindeti apasand usor orezul la o grosime de 1-2 cm, lasand liber partea deasupra aproximativ 3 cm.

Inspre partea dumneavoastra puneti umplutura incercand sa fie uniforma. Nu puneti prea multa umplutura. Langa aceasta ungeti putin cu wasabi. Rulati apoi apasand usor si ferm. Inainte sa ajungeti in capat cu un deget umed ungeti foaia libera, se va lipi mai bine.

Cu un cutit ascutit taiati portii de aproximativ 2 cm, stergand cutitul cu o laveta dupa fiecare felie taiata.
Inmuiati bucata de sushi in foarte putin sos de soia la servire.
* Incercati sa nu cumparati wasabi care contine colorant si doar hrean. Mai bine deloc.
** Se consuma imediat.
*** Aceasta este o reteta este de aproximativ 5 portii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Tavalita cu Nuca
1
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Chec de Ciocolata Crocant
2
Dulciuri

Chec de Ciocolata Crocant

Chec de Ciocolata Crocant
Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasa
3
Carte de bucate

Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasa

Chec cu portocale si caise uscate, o reteta aromata si delicioasa, perfecta pentru desert sau gustari.Gustul proaspat de...

Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasa
Prajitura Napoleon - cel mai delicios desert cu crema de vanilie
4
Carte de bucate

Prajitura Napoleon - cel mai delicios desert cu crema de vanilie

Prajitura Napoleon este un desert stratificat, format din foi fragede coapte si crema fina de vanilie. Foile sunt pregatite...

Prajitura Napoleon - cel mai delicios desert cu crema de vanilie
Foi Lica cu nuca
5
Dulciuri

Foi Lica cu nuca

Foi Lica cu nuca
Parteneri
Midii cu lapte de cocos
Bucataras.RO

Midii cu lapte de cocos

Astazi o sa-ti pregatesc midii. Midii cu lapte de cocos. Stai alaturi de mine, iti garantez c-o sa-ti placa.

Midii cu lapte de cocos
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri