Macrou cu sos de rosii la cuptor

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Macrou cu sos de rosii la cuptor

Ingrediente

  • 4 bucmacrou
  • 3 rosii
  • 3 cepe
  • ½ capatana de usturoi
  • 1 lamaie intreaga (potrivita)
  • zeama de la o lamaie
  • o lingura pasta de ardei
  • o frunza de dafin
  • busuioc uscat
  • o legatura patrunjel
  • sare
  • piper
  • 30 ml ulei
  • 100 ml vin alb

Mod de preparare

Curatam pestele de intestine, indepartam capetele ,cozile si aripioarele si il spalam foarte bine cu apa rece. Il saram si piperam si il stropim cu zeama de lamaie. Il lasam asa cel putin o jumatate de ora la frigider , apoi il punem la scurs si il uscam cu un prosop de bucatarie.
Sosul de rosii: Punem uleiul la incins intr-o cratita si adaugam ceapa si usturoiul tocat. Cand se inmoaie, punem rosiile decojite si taiate cubulete. Le calim impreuna 2-3 minute si adaugam pasta de ardei diluata in vinul alb. Punem frunza de dafin ,busuiocul , sare si piper. Lasam sa dea cateva clocote, dupa care il vom transfera intr-o tava.Asezam pestele peste sos si dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu. Cat pestele sta la cuptor nu trebuie intors, doar se pensuleaza din cand in cand cu sosul din tava. Il lasam la cuptor cca o ora si un sfert, pana se rumeneste frumos. Cu cinci minute inainte de a fi gata, adaugam feliile de lamaie si verdeata tocata marunt .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao
Drob de pui in aluat de foietaj

Drob de pui in aluat de foietaj

Drob de pui in aluat de foietaj
Ciorbă de miel reţetă cu Orez si Cartofi

Ciorbă de miel reţetă cu Orez si Cartofi

Ciorbă de miel reţetă cu Orez si Cartofi
Cele mai apreciate rețete
Beigli cu Nuca
1
Dulciuri

Beigli cu Nuca

Beigli cu Nuca
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu foi si gem de prune
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Cartofi-evantai cu cascaval
4
Garnituri

Cartofi-evantai cu cascaval

Cartofi-evantai cu cascaval
Piept de pui cu sos gorgonzola
5
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Parteneri
Placintele cu sunca de Praga si Emmental
Bucataras.RO

Placintele cu sunca de Praga si Emmental

Meniu copii Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Edith's Kitchen. Au fost foarte bune aceste placintele cu sunca de...

Placintele cu sunca de Praga si Emmental
Cozonac inflorat cu doua umpluturi
Culinar.RO

Cozonac inflorat cu doua umpluturi

Un cozonac ce are 2 umpluturi:dulceata de zmeura si crema de nuca si cacao.

Cozonac inflorat cu doua umpluturi
Saramura de miel
Gustos.RO

Saramura de miel

Spalam carnea si o stergem.

Saramura de miel