Macrou cu Masline in Sos Rosu

Complexitate
redusa
Macrou cu Masline in Sos Rosu

Ingrediente

  • 2 kg macrou
  • 500 ml bulion
  • 300 gr masline
  • 10 cepe micute sau 5 potrivite
  • 2 capatani usturoi
  • 100 ml otet (eu am avut otet din vin de casa)
  • 10 frunze de dafin
  • o lingurita piper boabe
  • 150 ml ulei
  • sare
  • piper si vegeta se pun dupa gust
  • patrunjel dupa gust (eu am avut congelat)
  • apa in functie de tava

Mod de preparare

Pestele se curata in interior, i se taie aripioarele si coada, dupa care se spala bine cu apa rece. Se aseaza intr-o tava unul langa altul si se condimenteaza pe ambele parti, cat si in interior cu sare, piper si vegeta. Cantitatea condimentelor se pune in functie de gustul fiecaruia.

In interiorul pestelui se pun cate doua masline si cate o bucatica de ceapa. Ceapa se pune intre cele doua masline. Restul de ceapa si masline se aseaza printre pesti in tava. Cateii de usturoi se taie in doua si se adauga si acestia in tava printre pesti.

Se adauga bulionul, otetul, uleiul, foile de dafin, piperul boabe si apa pana la nivelul pestelui.

Tava se pune in cuptor la foc potrivit, iar cand s-a evaporat jumatate din cantitatea de apa se intorc pestii pe partea cealalta. Se ma lasa la cuptor pana ce se evapora din apa, iar pestii se rumenesc usor.
Cand sunt gata se presara pe deasupra patrunjel tocat si se servesc cu garnitura dorita, impreuna cu sosul rezultat.

Eu am servit cu cartofi natur si salata de varza.

Pofta buna!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Nectar de caise

Nectar de caise

Nectar de caise
Prajitura cu sos de cirese

Prajitura cu sos de cirese

Prajitura cu sos de cirese
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Cuib de viespi
1
Dulciuri

Cuib de viespi

Cuib de viespi
Foi Lica cu nuca
2
Dulciuri

Foi Lica cu nuca

Foi Lica cu nuca
Tort Diplomat
3
Dulciuri

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Saramura de Macrou
4
Gogosi a la Sidy
5
Dulciuri

Gogosi a la Sidy

Gogosi a la Sidy
Parteneri
Carne de vitel cu mazare la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Bucataras.RO

Carne de vitel cu mazare la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

slow cooker Crock-Pot 4,7 L este o oala minune pe care o pornesc dimineata cand plec de acasa iar cand ma intorc , dupa...

Carne de vitel cu mazare la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Reteta de prajitura pufoasa din albusuri cu capsuni si afine
Culinar.RO

Reteta de prajitura pufoasa din albusuri cu capsuni si afine

Reteta de prajitura pufoasa din albusuri cu capsuni si afine
Gem de capsuni cu menta
Gustos.RO

Gem de capsuni cu menta

Reteta de gem de capsuni cu menta. Gem de capsuni cu menta reteta simpla, fara conservanti. Reteta de gem de capsuni. Retete...

Gem de capsuni cu menta