- curatati de mate si de solzi pestele, spalati-l si uscati-l cu hirtie de bucatarie
- tocati patrunjelul impreuna cu usturoiul si umpleti burtile pestilor cu jumatate din cantitate iar restul il asezati deasupra pestilor
- asezati pestii in tava in care ati varsat putin ulei si varsati deasupra pestilor si in jurul lor sucul de lamiie si sare
- acoperiti tava cu folie di aluminiu sau cu hirtie de copt si lasati la cuptor 20 minute la 200-225 °C (foc maricel), scoateti folia si curatati pestii pestii pentru a fi serviti astfel:
taiati capetele si coada daca nu ati facut asta de la inceput *, desfaceti /taiati usor pestii in lungime dealungul sirei spinarii, scoatei pielea si serviti primul file de peste (cel de deasupra), scoateti sira spinarii si alte oase sau inotatoare de pe spatele pestelui, luati cu paleta urmatorul file de peste lasind pielea in tava
* eu am cerut vinzatorului sa ii curete si sa le taie capetele dar daca vreti sa ii gatiti cu tot cu cap acesta [b: 926dfbd208]va a ajuta sa aflati cind pestele e gata copt: ochiul devine alb[/b: 926dfbd208] si in plus arata mai bine pe platou
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaDemult am vrut sa-l fac, saptamana aceasta am avut si ocazia potrivita! E un tort racoros, ca o inghetata, s-a topit practic...
Tort diplomat cu zmeura si ananasMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii