Gnochi cu fructe de mare si somon

Portii
4
Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Gnochi cu fructe de mare si somon

Ingrediente

  • Gnochi
  • -500 gr cartofi
  • -125-150 gr faina
  • -1/2 lingurita nucsoara macinata
  • Extra: faina pentru masa
  • -250 gr file de somon
  • -sare
  • -250 gr fructe de mare amestec
  • -50 gr unt
  • -200 ml smantana
  • -150 ml vin alb
  • -2 catei usturoi
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Pentru gnocchi am folosit cartofi albi pe care i-am curatat ,i-am taiat bucati mici si i-am fiert bine in apa cu sare.Dupa ce s-au fiert ii scurgem foarte bine , astfel incat sa nu avem surplus de apa .
Cu zdrobitorul de cartofi am facut un piure fin in care am adaugat sare,nucsoara macinata (optional) si faina. Initial am pus 125 gr dar am avut un aluat prea moale asa ca am mai adaugat o lingura.
Am framantat bine si am obtinut un aluat omogen.
Aluatul l-am impartit in 4 parti egale. Din fiecare am format sul nu foarte gros dar nici subtire.
Apoi cu un cutit am taiat bucatele cam de 1 cm. Daca aveti rabdare fiecare bucata se poate roti pe o furculita ca sa avem striatii.
Intr-o oala punem apa la fiert cu putina sare. Cand fierbe apa punem galustele de cartofi (ghochi) in apa si ii lasam sa fiarba pana cand se ridica deasupra.
Cu o strecuratoare ii luam intr-un vas.
Intr-o tigaie mai inalta la pereti punem untul impreuna cu usturoiul pisat sa se caleasca putin . Adaugam fructele de mare si somonul. Fructele de mare le-am decongelat si le-am spalat sub jet de apa rece. Somonul decongelat l-am taiat bucati potrivite.
In tigaie peste unt si usturoi adaugam fructele de mare, somonul si vinul . Lasam sa se gateasca cateva minute si sa scada.
Potrivim la gust cu sare, piper sau alte condimente dupa gust si adaugam smantana . Mai este nevoie de un cloclot si gnocchi fierti in prealabil ii turnam in tigaie. Amestecam usor de cateva ori astfel incat sa avem sos peste tot .
Servim mancarea calda cu putin busuioc deasupra si parmezan .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
5
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Parteneri
Aperitiv omleta cu cartofi si ciuperci la cuptor
Bucataras.RO

Aperitiv omleta cu cartofi si ciuperci la cuptor

Sau un fel de tortilla spaniola, doar ca are ceva ingrediente in plus si este facuta la cuptor. O puteti servi in orice...

Aperitiv omleta cu cartofi si ciuperci la cuptor
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura