Pentru gnocchi am folosit cartofi albi pe care i-am curatat ,i-am taiat bucati mici si i-am fiert bine in apa cu sare.Dupa ce s-au fiert ii scurgem foarte bine , astfel incat sa nu avem surplus de apa .
Cu zdrobitorul de cartofi am facut un piure fin in care am adaugat sare,nucsoara macinata (optional) si faina. Initial am pus 125 gr dar am avut un aluat prea moale asa ca am mai adaugat o lingura.
Am framantat bine si am obtinut un aluat omogen.
Aluatul l-am impartit in 4 parti egale. Din fiecare am format sul nu foarte gros dar nici subtire.
Apoi cu un cutit am taiat bucatele cam de 1 cm. Daca aveti rabdare fiecare bucata se poate roti pe o furculita ca sa avem striatii.
Intr-o oala punem apa la fiert cu putina sare. Cand fierbe apa punem galustele de cartofi (ghochi) in apa si ii lasam sa fiarba pana cand se ridica deasupra.
Cu o strecuratoare ii luam intr-un vas.
Intr-o tigaie mai inalta la pereti punem untul impreuna cu usturoiul pisat sa se caleasca putin . Adaugam fructele de mare si somonul. Fructele de mare le-am decongelat si le-am spalat sub jet de apa rece. Somonul decongelat l-am taiat bucati potrivite.
In tigaie peste unt si usturoi adaugam fructele de mare, somonul si vinul . Lasam sa se gateasca cateva minute si sa scada.
Potrivim la gust cu sare, piper sau alte condimente dupa gust si adaugam smantana . Mai este nevoie de un cloclot si gnocchi fierti in prealabil ii turnam in tigaie. Amestecam usor de cateva ori astfel incat sa avem sos peste tot .
Servim mancarea calda cu putin busuioc deasupra si parmezan .
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii